HİLALKENT SAKİNLERİNE MAHKEME ŞOKU

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde Hilalkent Kooperatifi tarafındanyaptırılan 3 bin 500 konuttan 720'isinde oturan yüzlerce kişi, 16 yıl sonra arazi sahibinin ortaya çıkması ve şikayeti üzerine büyük bir mağduriyet yaşıyor. Mağdur ev sahipleri bugün tebligat üzerine mahkemeye gelerek ifade verdiler.

30 Aralık 2013 Pazartesi 12:44
HİLALKENT SAKİNLERİNE MAHKEME ŞOKU
Erzurum'un Yakutiye İlçesi'nde 16 yıl önce belediye öncülüğünde kurulan ve başkanlığını da dönemin Belediye Başkanı Selahattin Parlak'ın yürüttüğü Hilalkent Kooperatifi'nin yaptırdığı 3 bin 500 konuttan 720 dairenin bulunduğu arazinin sahibinin ortaya çıkmasıyla vatandaşlar şaşkına döndü.

Arazi sahibinin 16 yıl sonra ortaya çıkarak kooperatife para ödeyenleri mahkemeye vermesi üzerine mağdur vatandaşlar sabah saatlerinde Erzurum Adliye Sarayı’na gelerek hakim karşısında ifade verdiler. Kooperatife 16 yıl para ödeyen Köksal Güller, çocuklarının rızkından para keserek başını sokmak için bir ev aldığını söyledi. Köksal Güller, “16 yıl önce kooperatif kuruldu ve bizde daire sahibi olmak için para yatırdık. Ev sahibi olduk ama 16 yıl sonra evimize bir mahkeme kararı gelmesi ile şaşkına döndük. Bizim binalarımızın olduğu yerin sahibi bizi mahkemeye vermiş. Ama bizim elimizde resmi tapumuz var bu durum karşısında şaşırdık Türk adaletinin gerekeni yapmasını istiyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.12.2013 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.