Hiçdurmaz: Sisli havalarda Erzurum uçakları Oltu’ya insin

İstanbul Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Erzurum’un son zamanlarda uçakların sis ve hava şartları yüzünden Erzurum’a iniş yapamamaları konusunda fazlasıyla dertli olduğunu belirterek, “Sisli havalarda Erzurum uçakları Oltu’ya insin” dedi.

admin
admin
11 Aralık 2019 Çarşamba 12:37
Hiçdurmaz: Sisli havalarda Erzurum uçakları Oltu’ya insin

Bu konuda ciddi bir kamuoyu da oluşturulduğu halde maalesef henüz somut bir adım ya da gelişme de olmadığını dile getiren Fatih Hiçdurmaz, “Uçak fiyatları, yetkililerin çözebileceği ve ivedi bir şekilde de çözmesi gereken bir konudur. Ancak Erzurum’da ki hava şartları ve özellikle yoğun sis durumu iklimsel bir durumdur.. Bu durumun çözümüne katkı yapacağını düşündüğüm naçizane teklifin şudur ki; Erzurum’un ikliminden en az etkilenen ve çevresindeki yapılan büyük barajlarla kışı en hafif atlatan, hava sertliği kırılan ve coğrafi ve fiziki özelliği de çok müsait olan Oltu İlçemize bir ''Ek Havaalanı'' yapılamaz mı? En azından hava muhalefeti olduğunda, uçaklar Kars'a, Erzincan'a ya da Trabzon' a yönlendirilmek yerine çok daha yakın olan Oltu Havaalanı'na yönlendirilmesi çok daha mantıklı ve ekonomik olacaktır. Kış Turizminden çok şey bekleyen Erzurum için, ve kuzey ilçelerimizin gelişim ve kalkınması için ivedilikle yapılması gereken bir projedir.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2019 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.