HES EYLEMLERİNİN SEMBOLÜ LEYLA, EVDEN KAÇTI

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı, Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak HES'lerin yapımını engellemek için geçen yıl düzenlenen eylemlerde ön plana çıkarak sembol haline gelen Leyla Yalçınkaya'nın evlenmemek için evden kaçtığı ileri sürüldü.

21 Mayıs 2013 Salı 11:10
HES EYLEMLERİNİN SEMBOLÜ LEYLA, EVDEN KAÇTI
HES'e karşı direndiği için hakkında davalar açılan ve CHP’li milletvekillerin destek için Tortum’da görülen duruşmalarına katıldığı Leyla Yalçınkaya, geçtiğimiz 15 Mayıs Çarşamba günü 18 yaşına girdi ve aynı gün ortadan kayboldu.

Tortum’un Bağbaşı beldesinde yaşayan Fikriye- Kemal Yalçınkaya çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla, geçen yıl ailesinin isteğiyle nişanlanmıştı. Evden kaçtıktan sonra ailesini arayarak durumunun iyi olduğunu ve kendisini merak etmemelerini söyleyen Leyla'nın babasının ise jandarmaya kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Leyla, Bağbaşı beldesinde fırıncılık yapan 24 yaşındaki C.K. ile görücü usülde nişanlanmış ve geçen yıl gazeteciler bu durumu sorduğunda nişan olayını yalanlamıştı.

Editör

Son Güncelleme: 21.05.2013 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.