HERKÜL’ÜN GÖSTERİSİ MİNİK ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEDİ

Erzurum’da Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından 500 ilkokul öğrencisine deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi verildi. Eğitim sonrasında ise Erzurum AFAD ekibinin arama kurtarma köpeği Herkül’ün gösterisi minik öğrencileri büyüledi.

16 Ekim 2014 Perşembe 10:14
HERKÜL’ÜN GÖSTERİSİ MİNİK ÖĞRENCİLERİ BÜYÜLEDİ
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni toplumsal bilinçlendirme programı kapsamında, Türkiye’yi şehir şehir gezerek deprem riski, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda bilgi verdiği DASK Anadolu Buluşmaları’nın ikincisini Erzurum’da gerçekleştirdi. DASK Anadolu Buluşmaları kapsamında deprem paneli düzenlendi. Panelin ardından İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yaklaşık 500 ilk ve ortaöğretim öğrencilerine deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi verdi. Etkinlik daha sonra Erzurum AFAD ekibi tarafından düzenlenen deprem tatbikatıyla devam etti. Tatbikat sırasında AFAD ekibinin arama kurtarma köpeği olan Herkül’ün yaptığı birbirinden güzel gösteriler minik öğrencileri büyüledi. Arama kurtarma köpeği Herkül, adeta minik öğrencilerin ilgi odağı haline gelirken gösteri sırasında yürüdüğü demir parmaklıklar arasından düşerek küçük bir kaza geçirdi. Etkinlik, öğrencilerin AFAD tarafından açılan serginin gezilmesiyle sona erdi.



HEDEF 2017 İTİBARİYLE 10 MİLYON SİGORTALI KONUT

Türkiye’nin deprem sonrası müdahalesindeki kapasitesi son yıllarda arttığını ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim depremden önce bir kısım önlemler almamız bir kısım iyileştirmeler yapmamız lazım. Binalarımızı çok daha sağlam yapmamız gerekiyor. Bu konuda biraz daha çaba sarf etmemiz gerekmektedir. DASK özelinde deprem sigortasıyla ilgili önemli bir yol kat etmekle beraber henüz istediğimiz yerde değiliz. 14 yıl önce Marmara depreminden sonra DASK kuruldu.14 yıl önce yüzde 4 olan deprem sigortası bugün yüzde 37’ye çıktı. Yani bu önemli bir başarıdır. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak bu yeterli değil hala sigortalanmamış çok sayıda konutumuz var. Bizim hedefimiz bu sayıyı 2017 itibariyle 10 milyon sigortalı konuta çıkarmaktır. İnşallah 10 milyon sigortalı konuta çıktığımız zaman bu da yüzde 55 sigortalılık seviyesine gelmiş olacağız.”

Editör

Son Güncelleme: 16.10.2014 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.