HER BELEDİYE KENDİ BÖLGESİNİ TEMİZLEYECEK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan temizlik hizmetlerinde yeni dönem başladı.

admin
admin
18 Kasım 2016 Cuma 09:54
HER BELEDİYE KENDİ BÖLGESİNİ TEMİZLEYECEK
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın bünyesinde sürdürülen temizlik hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Kararı ile 01 Ocak 2015 tarihinde tek merkezden gerçekleşen cadde ve sokak temizlik hizmetleri ile çöp alım hizmetleri yeni düzenlemeyle tekrar ilçe belediyelerine devredildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “01 Ekim 2016 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçe belediyeleri kendi sorumluluk sahalarının temizliğinden sorumlu olacaklar. 01 Ekim 2016 tarihinde başlayan uygulamayla birlikte 5216 Sayılı Kanunun 7. Maddesinin 1. Fıkrasının (İ) bendine göre ‘Büyükşehir katı atık yönetim planını yapmak, yaptırmak, katı atıkların kaynaktan toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç katı atıkların ve hafriyatın yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetleri yerine getirmek, bu amaçla tesisler kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek şeklindeki görevlere yoğunlaşacaktır.’ Büyükşehir Belediyesi olarak ana arterler de temizlik hizmetlerine devam ederken, şehrin belirli yerlerine konulan yer altı çöp konteynırlarının da çöp alımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya devam edecektir.”
Yeni başlayan dönemle Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik hizmetleriyle ilgili sorumlu olduğu yerleşim yerlerinin tamamına “www.erzurum.bel.tr” adlı web sayfasının duyurular bölümünden ulaşılabilir.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTemizlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.