HELAL YİYECEK OLDUĞU İÇİN ERZURUM'U TERCİH EDİYORLAR

Yaz aylarında Erzurum’a özellikle İran başta olmak üzere Arap turistler akın ediyor.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 15:44
HELAL YİYECEK OLDUĞU İÇİN ERZURUM'U TERCİH EDİYORLAR
Erzurum’a ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında, yaz mevsiminde patlama yaşanıyor. Son 10 yıl içerisinde Erzurum’u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, yüzde 100’e yakın oranda arttı. 2000 yılında Erzurum’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin toplamı 50 bin civarında olurken, 2012 yılında bu rakam 91 bin civarına yükseldi.

Erzurum’a yaz aylarında özellikle İranlı turistler başta olmak üzere Arap turistlerin geldiği gözlendi. Şehrin en işlek caddesi konumunda ki Cumhuriyet Caddesi ve alış veriş merkezleri İranlı turistlerle dolup taşıyor.

ARAPLARDAN ÇOK AVRUPALI GİBİLER

İranlıların Türkiye’ye olan ilgisinin artmasında televizyonun büyük rolü olduğunu belirten turizm acente temsilcileri, “Türkiye’nin özel televizyon kanalları, İranlıların televizyonlarında ayarlı ilk beş kanal arasına girmiş durumda. Televizyon sayesinde Türkçe öğrenen İranlılara rastlanıyor. Tatil trendlerini de yine bizim tele vole programları belirliyor. İran’daki rejim serbestçe eğlenmeye izin vermiyor. İranlıların ülkelerinde bulamadıkları tatil, deniz ve eğlence Türkiye’de. Hatta bazı organizasyon şirketleri, Türkiye’ye gelen İranlılar için yasaklı İranlı sanatçıların konserlerini düzenlemeye çalışıyorlar. Her şey dahil tatil köylerini istemiyorlar. 4 yıldızın altında kalmıyorlar. İranlılar şu anda tatil yörelerinde en çok para harcayan turist grupları içinde ilk sıralarda yer alıyorlar. Oteli kullanmaları, yemek kültürleri Avrupalılar gibi. Açık büfeyi çöplük gibi kullanmıyorlar. “ dediler.

İranlı turistlerin Türkiye’de çektikleri zorlukların başında dil sorunu geldiğini ifade eden acente temsilcileri, “Farsça bilen rehber sayısı az olduğu için bazen turistler sorunlar yaşıyor. Turizmcilere göre rehber gibi önemli bir sorunun aşılması, gelen turist sayısında belirgin bir artış sağlayabilir.” diye belirtiler.

İRANLILARIN ERZURUM’U TERCİH ETMELERİ

İranlı turistler özellikle Erzurum’u tercih etmeleri şöyle açıkladılar; "Türkiye Müslüman bir ülke. Erzurum’da diğer şehirlere göre daha muhafazakar bir yapıya sahip. Bu nedenle aile ve bireysel olarak Erzurum tercih nedeni. Türkiye’de helal yiyecek olduğu için tercih ediyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2013 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.