Helal olsun! TÜYAP’amadı korucu yaptı!

TÜYAP’ın Erzurum’da açtığı kitap fuarına tepkiler yağmaya devam ederken, en anlamlı protesto İnşirah Sahaf ve Kitapevi’nden geldi.

admin
admin
28 Nisan 2019 Pazar 21:15
Helal olsun! TÜYAP’amadı korucu yaptı!

Kitapevi yöneticisi Nizamettin Korucu, “Biz o fuara katılmayacağız, ancak 27 Nisan ve 5 Mayıs tarihleri arasında elimizde sayılı adette bulunan birçok kitabı ücretsiz dağıtacağız” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nin işletmeciliği yapan TÜYAP’ın, Erzurum’da açtığı kitap fuarı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Fuarda stant kiralamak isteyenlerden astronomik rakamlar talep edilmesi, yerel kitapçılar ve kitapevlerini hayal kırıklığına uğratırken, Erzurum’da en anlamlı protesto İnşirah Sahaf ve Kitapevi’nden geldi.

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITACAKLAR

İnşirah Sahaf ve Kitapevi sahibi ve aynı zamanda işletmecisi olan Nizamettin Korucu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fuara katılmayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “Şehrimizde esasen altıncısı, yeni yerinde ise ikincisi düzenlenen kitap fuarına katılamıyoruz. Biz de 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında siz kitapseverler için bir fırsat kampanyası düzenledik. Elimizde adetli bulunan birçok kitabı sizlere ÜCRETSİZ dağıtacağız. Bunun için yapacağınız tek şey; en az 5 TL veya üzeri fiyatlı bir kitabı satın almak olacak. Biz şehirdeyiz ve her zaman sizinleyiz. Saygılarımızla.”

İnşirah Sahaf ve Kitapevi Sahibi Nizamettin Korucu’nun sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım beğeni rekorları kırarken, ünlü sahaf YENİGÜN’e de değerlendirmede bulundu.

Nizamettin Korucu, TÜYAP’ın Erzurum’da açacağı kitap fuarında stant kiralamanın yüksek bir maliyet teşkil ettiğini söyleyerek, “Bizim o rakamları bir araya getirerek stant kiralamamız imkansız. Hem sadece biz değil, şehirdeki birçok kitapçı ve yayınevi de bu yüzden stant kiralayamadı. Biz de Erzurum için kendi imkanlarımız doğrultusunda böyle bir çalışma yaptık. Çünkü her şey para değildir” diye konuştu. - YENİGÜN

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.