HDP ERZURUM'UN GÖBEĞİNDE APO POSTERLİ KONGRE YAPTI

HDP Erzurum 1. Olağan Kongresi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla gerçekleşti.

01 Şubat 2015 Pazar 11:35
HDP ERZURUM'UN GÖBEĞİNDE APO POSTERLİ KONGRE YAPTI
Yüksekdağ, kongrede yaptığı konuşmada, Kobani’de tarihe geçecek bir zafer elde ettiklerini ifade ederek, “Kobani düştü, düşecek, diyenlerin tarihteki sonu geldi” dedi. 

Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda yapılan HDP Erzurum 1. Olağan Kongresinde Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı, kalabalık halay çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kongrede yaptığı konuşmada Kobani’ye vurgu yaptı. Konuşmasının büyük bölümünü Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesine ayıran Yüksekdağ, "134 gün süren şanlı Kobani direnişi, büyük zaferle kazanımını ve tarihsel iradesini ilan etti. Kobani zaferi bütün dünyanın ezilen halklarının zaferidir, bütün Ortadoğu halklarının umududur" dedi.

"Kobani düştü, düşecek" diyenlerin tarihteki sonunun geldiğini, "Kobani kazanacak" diyenlerin günlerinin başladığını ifade eden Yüksekdağ, bölge halklarının geleceğini kazanacağı günlerin başladığını dile getirdi. 

Kobani'de savaşanları saygı ve minnetle selamlayan Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Kobani zaferi ilan edildikten sonra Kobani'ye selam gönderiyor Başbakan. Keşke bu selamı yüzlerce insan ölmeden, Türkiye'deki barış ortamı gerilim sarmalına terk edilmeden söylemeyi başarabilseydi. Selamı söyleyene değil söyletene bakın. Bu halk size selam söyletir. Yaşananlar artık başarabileceğimizi gösteriyor. Bu halkın kazanamayacağını düşünenler kaybetmeye mahkumdur. Biz, her yerden kazanmaya odaklanmış siyasi yürüyüşü çoktan başlattık ve menzile doğru götürüyoruz. Artık Türkiye halkları hiçbir şeyden korkmasın."

Öte yandan kongre öncesinde polis ekipleri kentte yoğun güvenlik önlemi aldı. Kentte, HDP kongresi öncesi kongrenin yapılacağı salona yürüyüş düzenleneceğine dair bilgi alınması üzerine güvenlik tedbirleri alınarak herhangi bir olumsuz olay yaşanmasına izin verilmedi. 

Editör

Son Güncelleme: 01.02.2015 11:36
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHDPErzurum Olaylar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.