Hayırsever Dadaş Kızı’ndan İbrahim Erkal’e vefa…

İstanbul’da yaşayan Erzurumlu Dadaş Kızı Taliha Taş, bu yıl da Erzurumlu çocukları sevindirmeyi ihmal etmedi. Geleneksel hale getirerek, her yıl Erzurum’a gelen Taş, merkezde ve ilçelerde çocukları sevindirmeye devam ediyor.

admin
admin
25 Ağustos 2020 Salı 11:56
Hayırsever Dadaş Kızı’ndan İbrahim Erkal’e vefa…

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesi’nden merhum Şakir Efendi’nin torunu, merhum Gazeteci-Yazar Hasan Pulur’un yeğeni olan hayırsever Taliha Taş, oğlu Onur ve kızı Gurur ile birlikte yaptığı yardım organizasyonlarını geleneksel hale getirdi.

Beraberinde Sancaktepe Erzurumlular Derneği Başkanı Hanifi Çelebi ile birlikte Erzurum programına Narman’dan başlayan Taliha Taş, bu yıl ki organizasyonu Erzurum’un değeri merhum sanatçı “İbrahim Erkal Anısına” gerçekleştirdiğini söyledi.

Narman’da ilçe Kaymakamı Mustafa Serin, Belediye Başkanı Burhanettin Eser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar’ı ziyaret eden Taş ve beraberindekiler ilçedeki yöneticilerin de desteğini aldıktan sonra okulları ziyaret etti, ev ev gezerek çocuklara bot, mont ve eşofmandan oluşan çeşitli hediyeler verdi.

DADAŞ KIZI ERZURUM YOLLARINDA

Hayır kervanına yüklediği hediyelerle çocukları sevindirmek üzere İstanbul’dan Erzurum’a gelen Hayırsever Dadaş Kızı Taliha Taş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin Dadaş kızı olmakla her zaman gurur duyduğunu ifade ederek, son birkaç yıldır memleketine yaptığı bu organizasyonu artık geleneksel hale getirdiğini ve her seferinde farklı bir duygu yaşadığını söyledi.

“Erzurum benim vatanım, insanı benim insanım ve çocukları hepimizin çocukları” diyen Taliha Taş, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Beşinci kez memleketindeyim ve burada olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu yıl pandemiden dolayı geleneksel hale getirdiğimiz organizasyonu erteleyecektim. Ancak bir vesile ile geldiğim memleketime eli boş gelemezdim. Bu öyle bir durum ki, insanın yaptıkça yapası geliyor. Keşke imkanımız olsa daha fazlasını yapabilsek, daha fazla evladımıza, ailemize ulaşabilsek. Oğlum, kızım, ben ve birkaç arkadaşımla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Erzurumlu olmayan arkadaşlarım da var. Onlar bile bizi teşvik ediyor. Bu etkinlikte payı olan herkes çok mutlu, ben de hepsine destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

İBRAHİM ERKAL ANISINA…

Bu yıl geldiği Erzurum’da Sancaktepe Erzurumlular Derneği Başkanı Hanifi Çelebi ile tesadüfen karşılaştığını ve kendisinin İbrahim Erkal’in doğduğu ilçe olan Narman’dan organizasyonu başlatma önerisinden mutluluk duyduğunun altını çizen hayırsever Taliha Taş, “Ben de bu fikre çok sıcak baktım. Çünkü İbrahim Erkal benim ve çocuklarım için çok değerlidir. Benim öz kardeşim gibiydi. İstanbul’da sürekli beraberdik. İnanın o vefat ettiği zaman ben İstanbul’da sahipsiz kaldığımı hissettim. Allah gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bizim için çok değerliydi. İçimizde acısı, sızısı devam ediyor. Eşi ve çocukları ile de görüşüyorum. Gücüm yettiğince bağrıma basıyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinliği İbrahim Erkal’in anısına yaptıklarına vurgu yapan Taş, İbrahim Erkal’in okuduğu Narman Aşık Sümmani Baba İlkokulu’ndan etkinliğe başladıklarını kaydetti.

Bu yıl da gücü yettiğince çocuklara destek olduğuna işaret eden Taş, “İnşallah ömrüm yettiğince de çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğim.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Taliha Taş, Erzurum’a geldiğinde kendisine kapılarını sonuna kadar açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibine de teşekkür etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.