Havalarından da geçilmiyor!

Havalarından da geçilmiyor!

admin
admin
13 Kasım 2018 Salı 13:45
Havalarından da geçilmiyor!

Zaman zaman sohbetine gittiğim adamlardan biridir DSİspor’un sevgili Kulüp Başkanı Kemal Yentimur ağabey. Neredeyse 30 yıl olmuştur tanışalı. Hem yemek yer hem de iki lafın belini kırarız.

Geçtiğimiz günlerde kendisiyle biz kampüs alanındaki DSİspor kulübünün önünde ayaküstü sohbet ederken karşımızdan tamamı lacivert ağırlıklı takım elbiseli 10 kişi belirdi. Belli ki DSİ’nin sosyal tesislerine yemeğe geliyorlardı. Ancak öylesine havalı, öylesine havalıydılar ki bunlar kimdir diye bayağı bir meraklandım. Doğrusu daha önce hiç görmüşlüğümün olmadığı kişilerdi. Müfettiş filan olabilirlerdi. İlk aklıma o geldi. Ama gere kıyafetleri ve gerekse yürüyüşleri öylesine havalıydı ki illa da öğrenmek istedim.

Kemal ağabey tanıştırdığında bu kişilerin kimler olduğunu öğrendim, ancak o kadar havalı olmuş olmalarına hiç mi hiç şaşırmadım. Çünkü bu gelenler Meteoroloji yöneticileriymiş. Erzurum’un yanısıra Erzincan, Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan Meteoroloji İl ve Şube Müdürleriymiş. Bir toplantı için Erzurum’da biraraya gelmişler. ’Havanızdan zaten meteorolojiciler olduğunuzu daha ilk görüşte anlamalıydım’’ diye ilk intibamı dile getirdim ve herbiriyle tek tek tanıştım.

Açıkçası o kadar havalı olmalarına karşın bir o kadar da sempatiktiler. Demek ki meteorolojici olmak sadece hava durumu ile ilgileniyor olmak demek değilmiş. Bayağı bir havalı da olmak lazımmış, onu da anlamış oldum. Allah her birinin işlerini rastgetirsin..

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKemalettin Yentimur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.