HASTA KURTARMA OPERASYONU

Erzurum Oltu İlçesine bağlı Dutlu köyü Koçaklar Mahallesi’nde gece yarısı aniden fenalaşan genç kadın, İl Özel İdaresi ve 112 sağlık ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonunda hastaneye getirildi.

26 Aralık 2012 Çarşamba 12:24
HASTA KURTARMA OPERASYONU
Dün gece yarısı saat 22.30 sıralarında 112 merkezine gelen ihbar ile Dutlu köyü Koçaklar Mahallesi’nde İncifer Savaş (38) isimli kadının sancılandığı ve durumunun acil olduğu bildirildi. Koçaklar Mahallesi’nin yolu kapalı olduğu için 112 ekiplerince İl Özel idaresi Oltu Şantiye Şefliği'nden yardım istendi. Ekipler bir iş makinesi, bir pikap ve 112 ‘ye ait ambulansa yola çıktı. Gece yarısı saat 01.30 sıralarında köye ulaşan ekipler, mahalleye geçmekte oldukça zorlandı. Yolun aşırı derecede karlı olması araçların geçişine izin vermedi. Ekipler zincir takarak yollarına devam etmek istedi. Ancak ambulans yola devam edemeyince pikap köye giderek hastayı ambulansın bulunduğu noktaya getirdi. 1.5 yaşındaki kızı Nurbanu ile birlikte ambulansa getirilen hasta kadına burada ilk müdahalesi 112 sağlık görevlilerince yapıldı.

Hasta kadın yaklaşık 5 saat süren fedakar bir çalışma sonunda gece saat 03.30 sıralarında Oltu Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Oltu Özel İdare karla mücadele ekiplerinden Hüseyin Acar zor da olsa hastayı sağ salim hastaneye kavuşturdukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 12:36
Anahtar Kelimeler:
HASTA KURTARMA OPERASYONU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.