Harekete geçildi! PKK'lı muhtar kalmayacak

PKK ile bağlantısı tespit edilen 635 korucunun görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu'daki muhtarlar da İçişleri Bakanlığı'nca mercek altına alındı.

admin
admin
15 Ekim 2018 Pazartesi 09:10
Harekete geçildi! PKK'lı muhtar kalmayacak

Van'da 3 muhtarın tutuklanmasının ardından doğuda PKK'nın emri altındaki çok sayıda muhtarın görevine son verileceği öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin sınır ötesi ve yurt içinde peş peşe düzenlediği başarılı operasyonlarla beli kırılan terör örgütü PKK'nın mahalli idareler ayağına da darbe vurulacak. PKK'nın şehir yapılanması KCK’yı harekete geçirmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki muhtarlar üzerinden yapılanmaya gittiği tespit edildi.

3 MUHTAR TUTUKLANDI

İstihbarat raporlarından yola çıkan İçişleri Bakanlığı yeni bir çalışma başlatarak PKK bağlantılı muhtarların peşine düştü. PKK ile bağı tespit edilen 635 güvenlik korucusunun görevine son verilmesinin ardından, istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucu çok sayıda muhtarın da PKK ile bağlantısı tespit edildi. Van’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 muhtar dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK'NIN EMRİNDELERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile yapılan çalışmada Doğu ve Güneydoğu'da görevli çok sayıdaki muhtarın PKK’nın sözde üst yönetimi tarafından verilen emirleri yerine getirdiği ve dağ kadrosundan şehir merkezlerine gelen teröristleri değer evlerine yerleştirdiği tespit edildi. PKK bağlantılı muhtarların, görevlerine son verilen güvenlik korucuları ile irtibatta olduğu, açığa çıkmamak için korucular üzerinden örgütle bağlantı kurdukları belirlendi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeMuhtar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.