HAK-İŞ 1 MAYIS'I ERZURUM'DA KUTLAYACAK

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışı ile bu yıl kitlesel olarak Erzurum’da kutlama kararı aldığını belirterek, “Hak-İş olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel biçimde Erzurum’da kutlayacağız. Hak-İş olarak, Erzurum başta olmak üzere 81 ilde 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” dedi.

admin
admin
01 Şubat 2017 Çarşamba 23:16
HAK-İŞ 1 MAYIS'I ERZURUM'DA KUTLAYACAK

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun 2017 1 Mayıs’ını Erzurum’da kutlama kararı aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama kararı çerçevesinde bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Erzurum’da gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız. Hak-İş olarak, Türkiye’nin turizm, kültür, tarım ve gelişen sanayisi ile önemli kentlerinden ‘Doğu’nun incisi’ Erzurum’da daha önce Sakarya, Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara’da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 1 Mayısların, sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. 1 Mayısların kutlanması, Türkiye'de ve dünyada tartışmaları beraberinde getirmektedir. Hak-İş Konfederasyonu, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem atfetmektedir. Hak-İş, 1 Mayıs'ı bu yıl Erzurum'da kutlayacaktır. Hak-İş, Türkiye'nin turizm, kültür, tarım ve gelişen sanayisi ile önemli kentlerinden biri olan Erzurum’da gerçekleştireceği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları büyük bir katılımla gerçekleştirilecektir. Hak-İş, yıllardır verdiği mücadelenin kazanımı 2009 yılında Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılması ile 1 Mayıs'ı 2010, 2011 ve 2012 yıllarında geniş bir katılımla Taksim'de kutlamıştır. Ardından 1 Mayıs'ı Türkiye genelinde kutlama yaklaşımını 2012 yılında Ankara, 2013 yılında Karabük, 2014 yılında Kayseri, 2015 yılında Konya ve 2016 yılında Sakarya'da yoğun bir katılımla kutlamayı başarmıştır. Hak-İş, bu geleneği devam ettirerek bu yıl 1 Mayıs'ı geniş bir kitle ile Erzurum'da kutlama kararı almıştır.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.