GÜZEL YAYLA YOLU ÖLÜM YOLU OLDU

Erzurum - Tortum Karayolu Güzelyayla geçidi sürücülerin korkulu rüyası oldu.

14 Kasım 2012 Çarşamba 14:57
GÜZEL YAYLA YOLU ÖLÜM YOLU OLDU
Son 6 ay içerisinde 3 ayrı ölümlü kazanın, onlarca maddi hasarlı kazanın yaşandığı Güzelyayla Geçidi yolunun eğimli ve düz olmadığı için kazaların yaşandığı öne sürüldü. 

Erzurum - Tortum Karayolunun 40'ncı kilometresinde bulunan Güzel yayla mevkiinde aynı noktada art arda yaşanan kazalar, yolu kullanan sürücüleri tedirgin ediyor. Geçtiğimiz gün aynı noktada meydana gelen trafik kazasında cenaze taşıyan Bahçelievler Belediyesi'ne ait yolcu otobüsü şarampole uçmuş kazada 7 kişi hayatını kaybederken 24 yolcu da yaralanmıştı. Kısa süre aralıkla olarak aynı noktada iki otobüsün yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlanması üzerine kazalar tesadüf mü yoksa yol mu problemli sorusunu akıllara getirdi.

Her gün aynı güzergahı kullanan Erzurum’un Oltu, Tortum, Uzundere ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüleri, yolda eğimin fazla olduğunu ileri sürerek kazaların asıl sebebini sürücülerin güzergahı bilmemelerinden kaynaklandığını dile getiriyorlar. Sürücüler, “O güzergahta sürekli Güzel yayla ve Aksu Kapı mevkiinde ölümlü trafik kazaları meydana geliyor. Son iki yıl içerisinde çok sayıda insan hayatını kaybetti. Güzel yayla mevkiinde yol eğimli ve uzun. Araçların balataları kızıyor. Uzun ve eğimli olduğu için virajı alamıyorlar. Ama duble yol. Yol oldukça geniş. Asıl kusur sürücülerde. O güzergahı bilmeyen, yolun acemileri genelde kaza yapıyor” dedi.

Konuyla ilgili Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, yolun duble yol olduğunu, kazaya sebebiyet verecek herhangi bir kusurun olmadığını öne sürdüler. 

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.