GÜVERCİNLERİN FABRİKA BASKINI

Kar yağışı sonrası yem bulma sıkıntısı çeken güvercinler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yem fabrikalarına yaptıkları baskın ilginç görüntülere sahne oldu. Binlerce güvercinin yem umuduyla uçuştuğu yem fabrikası çalışanları ne yapacaklarını şaşırdı.

27 Aralık 2012 Perşembe 09:49
GÜVERCİNLERİN FABRİKA BASKINI

Ufuk İNCE'nin haberi

Kış mevsiminin etkisini sürdürdüğü Erzurum’da yem bulmakta güçlük çeken kuşlar yem fabrikalarına akın etti. Organize sanayi bölgesindeki yem fabrikasını adeta basan binlerce güvercin renkli görüntüler oluşturdu. Kar yağışı sonrası her tarafın beyaza büründüğü Erzurum’da özellikle kuşlar yem bulmakta sıkıntı çekiyor. Kar örtüsü sebebiyle yem bulamayan güvercinler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yem fabrikalarını hedef seçti. Gökyüzünde sürüler halinde uçan binlerce güvercin sabah saatlerinde yem fabrikalarında kendilerine bir yer buluyorlar. Güvercinler, kamyonlara yükleme sırasında yerlere dökülen yem tanelerini yedikten sonra çatıya geçerek güneşin tadını çıkarıyorlar.Tüm gün boyunca fabrika ve siloların üzerinde sürüler halinde duran kuşlar akşam saatlerinde soğuktan korunmak için yuvalarına doğru büyük bir göç başlatıyorlar.Kış aylarında her gün yaşanan şehir içi göç fabrika sahiplerinin tepkilerine neden oluyor. Fabrika çatılarını istila eden kuşlar için herhangi bir önlem alamadıklarını söyleyen fabrika yetkilileri çareyi yemlerin üzerini brandalar ile kapatmakta arıyor.Belli bir oranda başarıya ulaşan yetkililer buna rağmen kuşların fabrika binalarını terk etmediklerini belirtiyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2012 09:53
Anahtar Kelimeler:
Güvercinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.