GÜVENLİĞİNİZ İÇİN BACA TEMİZLİĞİNİ UNUTMAYIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda vatandaşların baca temizliği konusunda duyarlı olmaları gerektiği belirtildi.

admin
admin
09 Kasım 2016 Çarşamba 14:25
GÜVENLİĞİNİZ İÇİN BACA TEMİZLİĞİNİ UNUTMAYIN
Açıklamada, şöyle denildi: “Güvenli bir baca çekişini sağlamak ve baca gazı geri tepmelerini engellemek için bina bacalarının yılda en az bir kez itfaiyenin yetkilendirdiği baca temizleme firmalarına kontrol ettirilmesi gerekir. Baca temizliği ve yağlı kanal temizliği yapılmaması durumunda baca içerisinde biriken kurumların tutuşması sonucu yangın meydana gelmekte ve dumandan ötürü zehirlenme olayları yaşanmaktadır. Baca ve yağlı kanal sistemlerinin periyodik temizliğinin yaptırılmaması, can ve mal kaybı açısından hayati risk taşıyan sistemlerin standartlara uygun hale getirilmemesi durumunda ilgili işletmenin İlçe Belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bildirilmeleri gerekiyor.” Açıklamada, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın baca temizliği işi yapmadığı, bu konuda yetkili firmaların söz konusu çalışmayı yaptığı belirtildi. 

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBaca Güvenliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.