GURURUMUZ ERZURUM'A DÖNDÜ

İlk kez katıldığı Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazanan 66 kilodaki Erzurumlu boksör Osman Aydın, Erzurum’un ve Türk Boks camiasının göğsünü kabarttı.

01 Ağustos 2011 Pazartesi 16:13
GURURUMUZ ERZURUM'A DÖNDÜ
Tunçkılıçspor’da Antrenörler Erol Sucu ile Ayhan Tunçkılıç tarafından yetiştirilen ve Milli takıma seçilen Osman Aydın, dünya şampiyonasında 66 kiloda Türkiye adına gümüş madalya kazandı. Milli boksör Alman ve Ermeni Rakiplerini geçerek, geldiği finalde Rus rakibine kılpayı farkla yenilerek gümüş madalyada kaldı ve dünya ikincisi oldu. Dünya ikincisi olan Erzurumlu Milli boksör Osman Aydın, bugün Türk Hava Yolları’nın dış hatlar uçağı ile Erzurum’a döndü. Milli Boksörü Havalimanı’nda Tunçkılıçspor Kulübü Başkanı Sinan Tunçkılıç, yönetim kurulu üyeleri, Tunçkılıçspor Boks Antrenörleri Erol Sucu ile Ayhan Tunçkılıç, milli boksörün babası Fehim Aydın ve yakınları karşıladı. Havalimanında erken saatlerde inen Milli boksör Osman Aydın, “Ülkemize ve ilimize dünya ikinciliği kazandırdığım için gururluyum” dedi.
Erzurumlu Milli boksör Osman Aydın, Alman Rakibini mağlup ederek, yarı finale yükselmişti. Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılan Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonasında Erzurumlu boksör Osman Aydın, yarı finalde Ermeni rakibini mağlup ederek, adını finale yazdırmayı başardı. Yıldız boksör final maçında ise Rus rakibi ile karşılaştı. Rus boksörü sayı ile yenilen Milli boksör gümüş madalyada kaldı ve dünya ikincisi oldu. Osman Aydın, dünya ikincisi olduğu için büyük bir gurur yaşadığını belirterek, “İlk kez Yıldız Milli takım forması ile katıldığı dünya şampiyonasında finale kadar yükseldim ve ikinci olmayı başardım. Bundan sonra dünya ve Avrupa şampiyonu olmak için çalışacağım. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” şeklinde konuştu.
Tunçkılıçspor Kulübü Başkanı Sinan Tunçkılıç, Osman Aydın’ın Milli takım çatısı altında tarihi bir zafere imza atmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Osman Aydın ile gurur duyuyoruz. Kendisine destek veren Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç ile Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
GURURUMUZ ERZURUMA DÖNDÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.