GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI ERZURUM’A GELİYOR

Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesini inceleyecek.

20 Ocak 2014 Pazartesi 17:16
GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI ERZURUM’A GELİYOR
Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Erzurum Havalimanında karşılanacak olan Margvelashvili, daha sonra Uzundere’deki Öşvank Kilisesi'ne hareket edecek. Kilisede incelemeler yaptıktan sonra Margvelashvili, Artvin’de bulunan İşhan Kilisesi'ne gidecek. Ardından Erzurum’a dönecek olan Margvelashvili, Vali Ahmet Altıparmak tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak. Margvelashvili, Erzurum’da Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde kentten ayrılacak.
ÖŞVANK KİLİSESİ
Uzundere ilçesi Çamlıyamaç köyündeki kiliseye dünya Hıristiyan Gürcülerince çok büyük önem atfedilmektedir. Her yıl yerli turistlerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden teologlar ve turistler bu kiliseyi ziyarete gelmektedirler.
Gürcü Kralı Adamesi III.Oğulların Bağrat ve Davit tarafından yaptırdığı(958-966 tarihinde) bilinmektedir. Yapının XI. yüzyıl başlarında Bizanslarca kullanıldığı ve onartıldığı bilinmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 20.01.2014 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Parna-Beka Chilashvili 2014-01-21 09:47:07

gürcü kilisesinin adı oşki. öşvank ermenşlerin verdiği da. kilisenin adını gürcüce yazmak daha iyi olabilirdi.
sonda adları geçen kralların adlarında da hata var, adarnese ve bagrat olmalı.