GÖZGEÇ’E TAM DESTEK

2012 Londra Olimpiyatlarından sonra yapılacak olan olağan genel kurula gidecek olan Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına yeniden aday olan ve geçtiğimiz günlerde memleketi Erzurum’da bu adaylığını açıklayan Eyüp Gözgeç’e destek yağıyor. İki dönemdir Federasyon Başkanlığını yapan Gözgeç’e Doğu’dan ve Memleketi Erzurum’dan tam destek geldi.

27 Haziran 2012 Çarşamba 11:56
GÖZGEÇ’E TAM DESTEK
Tarihinde ilk kez olimpiyatlara altı boksörle katılma başarısı gösteren Türk Boksunun Eyüp Gözgeç yönetiminde altın çağını yaşadığını belirten, boks otoriteleri, Gözgeç yönetiminde Londra’ya giden boksörlerin de büyük başarıya imza atacağına ve ringte kürsüye çıkacağını söyledi.
Eyüp Gözgeç’in yeniden Federasyon Başkanlığına adaylığını açıkladığı toplantıya katılan DSİ Spor Başkanı Kemalettin Yentimur, Yolspor Başkanı Sabri Gökhan Genç, Fatih Tüzemen, Çelebispor Kulübü Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Ahmet Çelebi, Tunçkılıçspor Kulübü Başkanı Sinan Tunçkılıç, Doğu Anadolu Bölgesi Boks Başkanı ve Erzurum İl Temsilcisi Kadir Hayta ile Tınazlı, Gözgeçler, Ertaylar, Kocasinan, Palandöken Belediyespor, Yakutiye Belediyespor, Yakutiye Gençlik, Beratspor ve Gençlikspor Kulüplerinin temsilcileri de katıldı. Ayrıca toplantıda Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bingöl, Malatya, Elağız, Erzincan, Van, Muş ve Bartın Boks İl Temsilcileri de Başkan Gözgeç’e tam destek verdiklerini açıklamıştı.

GÖZGEÇ MORALLİ DÖNDÜ
Türk Boksuna altın çağını yaşatan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Doğulu delegelerden ve Erzurum’dan aldığı güçlü şehirden mutlu ayrıldı. Doğu’nun boks camiası Başkan Eyüp Gözgeç’in etrafında kenetlendi. Seçime kazanmaları halinde projelerini uygulamaya koyacağını belirten Gözgeç, 4+4+4 yeni eğitim sisteminde ilk öğretim dördüncü sınıftan sonraki yetenekli çocuklar için Ankara’da Boks Okulu Açacaklarını bu öğrencilerin, eğitim görmelerini sağlayacaklarını belirten Gözgeç, “Açacağımız boks okulunda öğrenciler sabah normal eğitim görecekler, öğleden sonra ise boks eğitimi görecekler. Sprotif anlamda “20 yılda yapılamayanları ve 100 yılda gerçekleştirilemeyen tesisleri yaptık” diyen Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, “Şu ana kadar hiç adamcılık yapmadım, boksa maddi manevi hizmet ettim. Bu da bizi başarıya götürdü, tarihimizde ilk kez altı boksör ile Londra Olimpiyatlarına katılmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu altı sporcumuzda madalya kazanacak” diye konuştu. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Federasyon’u duvara toslamaktan kurtardığının altını çizerken, bugün borçsuz bir federasyon olarak tüm kamuoyundan takdir gördüklerini söyledi.

TERECİYE TERE SATILMAZ
Boks Federasyonu Başkanı olduğunu ve yeniden adaylığını Erzurum’dan açıklaması ile ilgili olarak da, “Erzurum’un suyu üç denize akıyor. Karadenize, Hazar denizine ve Basra Körfezine. Erzurum Ulvi bir şehir ve bu mübarek şehirden seçim startımızı başlatıyoruz. Burada şahsıma ve federasyonumuza verilen destek beni mutlu etti” dedi. Kendisinin yıllarca federasyonda yöneticilik yaptığını ve iki dönemdir de federasyon başkanı olduğunun altını çizen Gözgeç, “Tereciye tere satılmaz, biz doğru işler yaptığımız için bu kadar desteği arkamızda görüyoruz. Çünkü boks ayrı bir dünya, diğer federasyonlara benzemiyor. Bu camiadaki herkes boksun içinden geldiği için kimseye bir şey yutturamazsınız. Çünkü herkes, her şeyi biliyor”dedi. Gerek yöneticiliği esnasında gerekse, federasyon başkanı olarak hep doğru işler yapmaya gayret ettiğini ve şan şöhret peşinde koşanlar tarafından yıpratılmaya çalışıldığını belirten Gözgeç,"Bu federasyonda tereciye tere satılmaz. Boksu idare edenler, boksun gelişimini sağlayanlar ve boksa hizmet eden insanların içinde olduğum süreçte hiçbir gram yalan, yanlış tek bir söz kullanmam mümkün değil. Boksun, temiz yüzünü kirletmiş, bir nevi adaletsiz, bir nevi insafsız insanların ayakları altındaki bu spor dalını temizlememiz lazımdı. Biz bunu yaparken, bazı insanların canını yaktığımız için hedef haline geldik. Olmadık iftira, yalan söylediler. Bunun tek bir amacı vardı. Bölüşemediğimiz makam, devletin verdiği para ve şöhret hırsıydı. Devraldığımızda müsabakalar yapılmadan şampiyonları belli olan, 700 bin lira borcu bulunan ve 2012'ye borçsuz giren federasyona sahibiz. Yaptığımız çalışmalarla tüm yetkililerden ve kamuoyundan alkış ve destek görüyoruz” diye konuştu.

YENİDEN ADAYLIĞIMDA KARS ETKİLİ OLDU
Gözgeç, Türkiye ve Avrupa'da örnek gösterilecek 74 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı kamp merkezi yaptıklarını belirterek, “Türkiye’de spor organizasyonları bakımında 20 yılda yapılamayanlar bizim Federasyon Başkanlığımız döneminde yapıldı. Ayrıca Yüz Yılda Yapılamayan tesisleri biz yaptık” dedi. Adaletli bir yönetim anlayışı ile gittikleri için artık kilolarında alternatifi olan sporcular yetiştirdiklerini ve Kars’ta yapılan Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonasında gelecek için büyük ümit vadeden sporcular tespit ettiklerinin altını çizen Gözgeç, boksun geleceğinin de bu yetenekli sporcuların elinde olduğunu söyledi. Gözgeç, “Kars, yeniden federasyon başkanlığına aday olmam konusunda bir dönüm noktası oldu. 600 boksörden dünya çapında 10 tane boksör çıkartırsak, bu bize yeter” dedi. Gözgeç, kendilerinin yönetime gelmesi ile birlikte hakem hatalarının da sıfıra doğru ilerlediğini söyledi.

BAŞBAKAN’A BOKS ELDİVENİ TAKTIRAN BİR FEDERASYONUZ
2012 Londra Olimpiyatlarına 6 boksör ile katılmasının bir rekor olduğunu belirten Gözgeç, “Biz federasyon olarak takdir ediliyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a boks eldiveni taktırmanın gururunu yaşıyoruz.Benimde yönetim kurulu üyesi olduğum Dünya Boks Federasyonu Birliği (AIBA) bu fotoğrafı birinci sayfasından verdi. Tüm bu doğrultular eşliğinde bir yola çıkıyoruz. Diyoruz ki, Ya Rahabbi bize hayırlısı ne ise onu bize nasip et” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 27.06.2012 12:10
Anahtar Kelimeler:
GÖZGEÇ’E TAM DESTEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.