GÖNÜLLÜ İNSAN BİLİNÇLİ TOPLUM

Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu “Kılavuz Eğitim Projesi” çerçevesinde Mecidiye İlköğretim Okulu’nda dershaneye gidemeyen yaklaşık 100 öğrenciye 60 gönüllü üniversite öğrenin katılımıyla haftada 3 gün 3’er saat kurs veriyor.

08 Mart 2012 Perşembe 13:44
GÖNÜLLÜ İNSAN BİLİNÇLİ TOPLUM
 8 haftasını geride bırakan proje, 15 hafta ders ve 5 hafta da sosyal etkinlik olacak şekilde toplam 20 hafta olarak planlandı.
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu’nda görev yapan gençler güzel bir projeye daha imza attılar. Daha önce onlarca proje gerçekleştiren topluluğun son projesi; “Kılavuz Eğitim Projesi”. Bu projede üniversiteli öğrenciler Mecidiye İlköğretim Okulu’nda maddi imkanları olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrencilere Pazartesi, Salı ve Cuma günleri günlük 3 er saatlik kurs veriyorlar. Sınıflarda 10’ar öğrenci grupları halinde ve birebir olacak şekilde dersler yapılıyor. Şimdiye kadar 1 adet deneme sınavı yapılan proje kapsamında son haftalara doğru deneme sayısı artırılıp çok sayıda sınavla sağlıklı ölçme ve değerlendirme yapılabilmesi planlanıyor. Bu denemeler neticesinde sağlanacak olan sonuçlarla projeye yön verilerek öğrencilerin geleceğine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ayrıca “Ufuk Adımları” diye nitelendirdikleri Rehberlik faaliyetlerinde de çocuklarla konuşarak onlara sorunlarını aşmada, kendilerine güvenmeleri, potansiyellerinin farkında olmaları ve kendilerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olunuyor. Öğrencilere haftalık kitap okuma ödevleri verilerek, haftalık olarak kontrol ediliyor. Çalışmada, eğitsel geziler ve sosyal aktiviteler de düzenleniyor. Yaklaşık 100 ilköğretim öğrencisi ve 60 kadar da gönüllü üniversite öğrencisi çalışmalarıyla göz dolduruyor. 8 haftasını geride bırakan proje, 15 hafta ders ve 5 hafta da sosyal etkinlik olacak şekilde toplam 20 hafta olarak planlandı.
Gittikleri her yerde projelerini anlatan ve bilinçli toplum olma yolunda insanlara örnek olma çabası içerisinde olan gençler, son olarak da 12 Mart’ta yapılacak olan Kurtuluş ve Erzurum Resim Sergisi’ne öğrencileri geziye götürmeyi planlıyorlar ve projelerini tanıtmayı istiyorlar.
Proje Koordinatörlüğünü Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Yunus Toprak ve İsmail Hakkı Küçük, Mecidiye İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ahmet Erzincan, Erhan Erdem ve Didem Şendil yapıyor.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2012 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.