GÖLETTE FACİA

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 5 TEDAŞ çalışanı baraj gölüne düştü. İşçilerden 1'i suda kaybolurken 4 işçiyi kurtarmak adeta can pazarı yaşandı

04 Nisan 2012 Çarşamba 10:55
GÖLETTE FACİA
Elektrik nakil hatlarının geçtiği direkleri kontrol etmek üzere, Aşkale-Bayburt Karayolu üzerindeki Karasu Barajı gölüne açılan işçileri taşıyan tekne, henüz bilinmeyen bir sebepten alabora oldu. Teknede bulunan 5 TEDAŞ çalışanı, baraj gölüne düştü. İşçilerden 1'i kaybolurken, sudaki buz kütlesine tutunan 4 işçiyi kurtarmak için vatandaşlar ve görevliler seferber oldu. Havanın karardığı bölgede, sudaki buz kütlelerine tutunarak kurtarılmayı bekleyen 4 işçi ile de bir süre sonra iletişim kesildi.
 
ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Aşkale TEDAŞ İlçe Şantiyesinde görevli Şantiye Şefi Mustafa Arifoğulları, Ahmet Sait Turan, Şahin Baykal, Feridun Öztürk ve Rıdvan Akım'ı bulmak için seferber olan ekipler yüzeyi yer yer buz tutan gölde arama çalışmalarını sürdürüyor.
Rize Emniyet Müdürlüğü Dalgıç ekibi de bugün sabah saatlerinde bölgeye gelerek arama çalışmalarına destek veriyor. Güvenlik görevlileri gölet çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, gölette kaybolan işçilerin aileleri çalışmaları endişeli olarak takip ediyorlar.
 
VALİYE TEPKİ
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde baraj gölüned kaybolan 5 TEDAŞ görevlisi arama çalışmaları devam ediyor. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bugün sabah bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Göl çevresinde endişeli şekilde bekleyişlerini sürdüren işçi yakınları Vali Öztürk'e kurtarma çalışmalarının geç başladığı ve ağır aksak yürüğünü öne sürerek sert tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık güvenlik güçleri tarafında güçlükle bölgeden uzaklaştırılabildi. Vali Sebahattin Öztürk, olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 04.04.2012 11:45
Anahtar Kelimeler:
GÖLETTE FACİA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.