GİRİŞİMCİ KADINLARIN KARDELENLERİ HAYVANCILIĞA EL ATTI

Erzurum Girişimci kadınlar Derneği Gençlik kolu üyelerinden Ayla Aydın bir genç kızın başaramayacağı bir işi başardı. Hayvancılık yapmak için yola çıkan genç kız projeleriyle takdir topladı.

02 Temmuz 2011 Cumartesi 12:39
GİRİŞİMCİ KADINLARIN KARDELENLERİ HAYVANCILIĞA EL ATTI
Köşk Köyünde ailesi ile yaşayan Ayla Aydın, annesi, babası ve dört ağabeyinin “sığırların et ve süt üretimini, nasıl yükseltebiliriz” düşüncesi üzerine rahat durmadı ve onlarla birlikte bu işe kafa yormaya başladı. Ağabeyisi Adem Aydın ile birlikte çalışan Ayla Aydın yaptıkları araştırmalarda EGEVET isimli uluslararası düzeyde çalışan bir şirketi keşfettiler. Ayla Aydın “Girişimci kadınlar Derneğinin verdiği eğitimlerle kendime olan güvenim on kat artmıştı. Ağabeyime ben eğitim almak istiyorum. Madem köyümüzü terk etmiyoruz hepimizin yaptığı işi bilinçli yapması gerekir. Beni eğitime gönder “dedi.
Aydın, Sığır çeşitlerinden Angus, Şarole, Simental, Piyoımentoze, Belçika Mavisi, Limuzin gibi et sığırları, Holştayn, siyah alaca,Montofon gibi süt sığpırları üzerinde et ve süt üretimini artılaran yöntemler üzerinde, aşılama, suni tokumlama,hayvan sağlığı konularında eğitimler ve sertifikalarını aldı.
“Bir veteriner kadar bilgili ve bilinçli olmak istiyorum, bölge ineği 3-5 Kg süt verirken bu ineklerden 12-15 Kg süt alıyoıruz, et üretiminde de yüzde 10 artış sağladık. Bu konuda ki en büyük dileğim Amerika'nın en yüksek eyaleti olan ve Midwest Bölgesinde yer alan, doğuda Great Ovaları, merkezde Rocky dağları, batıda Colorado Ovası ve kuzeybatıda Intermontane Havzası ile çevrili Colaroda eyalatine gitmek ve hayvancılığı inceleyip bilgilenmek istiyorum” diyen Ayla “ Amerika menşeli Kanina” cinsi sığırında getirilmesi için her türlü işlemi yaptıklarını söyledi.
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ise “Genç girişimcilerimiz içerisinde bu konuda bir ilki başaran üyemiz Ayla Aydın işiyle gurur duyuyoruz, inşallah diğer köylerimizde ki kızlarımıza da örnek teşkil eder” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.