GENÇ İLETİŞİMCİ TRAFİK TERÖRÜNÜN KURBANI OLDU

Erzurum'da yolun karşısına geçmek isterken halk otobüsünün altında kalan üniversite öğrencisi feci şekilde can verdi, arkadaşı ise ağır yaralandı. Kazanın ardından bir araya gelen akademisyen ve öğrenciler, trafik terörü protesto etti.

26 Mart 2015 Perşembe 16:27
GENÇ İLETİŞİMCİ TRAFİK TERÖRÜNÜN KURBANI OLDU
Erzurum'da yolun karşısına geçmek isterken halk otobüsünün altında kalan üniversite öğrencisi feci şekilde can verdi, arkadaşı ise ağır yaralandı. Kazanın ardından bir araya gelen akademisyen ve öğrenciler, trafik terörü protesto etti. 

Kaza, dün saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Belediyesi önündeki kavşakta meydana geldi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencileri Mukaddes Yasan (17) ve Elif Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi önünde yayalara yeşil ışık yanınca karşıya geçmek istedi. Bu sırada Cumhuriyet Caddesi'nden gelen 24 yaşındaki Muammer Ö. yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsü, Ali Ravi Caddesi'ne dönmek isteyince, önüne çıkan iki kıza çarptı. Kavşakta yeşil ışıkta geçmek için yürüyen kızlardan Mukaddes Yasan otobüsün altında kalırken, arkadaşı Elif Çelebioğlu çarpmanın etkisiyle yola fırladı. Mukaddes Yasan olay yerinde can verirken, arkadaşı Elif Çelebioğlu ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.



GENÇ İLETİŞİMCİ ARKADAŞLARININ GÖZYAŞLARIYLA MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Mukaddes Yasan için tören düzenlendi. Yasan'ın arkadaşları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sabah yakınları ve arkadaşları tarafından adli tıp morgundan alınan cenaze Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Divitkalemli Camii’ye getirildi. Burada toplanan öğrenciler arkadaşlarının tabutuna sarılarak gözyaşlı döktü. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Mukaddes Yasan’ın ölümü üniversiteyi yasa boğdu. İletişim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, “Dün akşam meydana gelen kazada bir öğrencimiz yaralandı, bir öğrencimiz yaralandı. Yaralı öğrencimizin durumu iyi. Aileye başsağlığı diliyoruz” dedi.

Mukaddes Yasan’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Muş’a gönderildi.



“MUKADDESLER ÖLMESİN TRAFİK TERÖRÜNE HAYIR”

Mukaddes Yasan’ın cenazesinin Muş’a gönderilmesinin ardından Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyen ve öğrencileri trafik terörünü protesto etti. Camiden fakülte önüne kadar sessiz yürüyüş yapan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı. Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halit Dursunoğlu, “Trafik terörü bitsin artık. Genç iletişimci arkadaşımızı kaybettik. Denetimler artırılsın, özellikle yolcu taşımacılığı yapan sürücüler daha dikkatli olsunlar” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup kampüs içerisinden kazanın meydana geldiği Yakutiye Belediyesi önüne kadar yürüyüş yaparak, “Mukaddesler ölmesin trafik terörüne hayır” sloganı attı.

Yürüyüş yapan grup, kazanın olduğu yerde oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2015 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.