'GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR' PROJESİ ERZURUM'DA

'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' projesinin 2. fikir kampı Ezurum’da gerçekleşti.

05 Kasım 2013 Salı 18:03
'GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR' PROJESİ ERZURUM'DA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' projesi kapsamında 2013 yılı süresince düzenlenecek fikir kamplarının ikincisi Erzurum’da düzenlendi. 'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' Erzurum fikir kampına 18 -30 yaş aralığındaki 100 genç katıldı. Gerçekleşen fikir kampına Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası ve Erzurum Valiliği’nin yerel destek sağladı.
Projenin amacı fikir kampı ile Erzurum’da kaynaklara erişimin sınırlı olduğu yoksul kesimlerdeki kadınların konumlarının güçlendirilmesi için istihdam, eğitim, sağlık, çevre ve karar alma mekanizmaları gibi farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yönelik olarak teknoloji destekli çözüm önerileri ve sosyal girişimcilik projeleri üretilmesidir. 'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' projesi ile bölgesel bazda kadınların birçok farklı alanda karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi.

Fikir kampına Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, ETSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Ermen Bulut, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özer katıldı.

Programın sonunda katılımcılara katılım belgesi ve plaket verildi.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2013 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.