GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR PROJESİ ERZURUM’A GELİYOR

Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi’nin 2. Fikir Kampının 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirileceği bildirildi.

10 Ekim 2013 Perşembe 15:06
GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR PROJESİ ERZURUM’A GELİYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi” kapsamında 2013 yılı süresince düzenlenecek Fikir Kampları’nın ikincisi, 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Erzurum’da düzenlenecek. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası ve Erzurum Valiliği’nin desteği ile düzenlenecek olan “Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Erzurum Fikir Kampı”na 18 - 30 yaş aralığındaki gençlerin katılımı hedefleniyor.

Proje ile öncellikle Erzurum’da kaynaklara erişimin sınırlı olduğu yoksul kesimlerdeki kadınların konumlarının güçlendirilmesi için istihdam, eğitim, sağlık, çevre ve karar alma mekanizmaları gibi farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yönelik olarak teknoloji destekli çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretilmesi amaçlanıyor. Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Programı çıktıları olarak, bölgesel bazda kadınların eğitim, sağlık, çevre, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki rolleri, ekonomi ve yoksulluk gibi farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.

Genç Fikirler güçlü Kadınlar Erzurum Fikir Kampı’nda bulunmak ve kadınların karşılaştığı toplumsal sorunlara yönelik çözümler üretmek için düzenlenecek kamp için son başvuru tarihi 23 Ekim’e kadar www.gencfikirlerguclukadinlar.com adresindeki kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunulabileceği belirtildi.

“GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR” PROJESİ HAKKINDA

“Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi ile 18-30 yaş arası gençlerin, öncelikle kaynaklara erişimin sınırlı olduğu bölgelerde kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla teknolojiyi kullanarak yenilikçi çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretmeleri hedefleniyor. Program ile bölgesel bazda kadınların eğitim, sağlık, çevre, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki rolleri değerlendirilerek, yoksulluk sebebiyle karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesinin yanı sıra konumlarının güçlendirilmesine ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katılımlarına yönelik farkındalık yaratmak amaçlanıyor. 3 yıl sürmesi planlanan Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile Türkiye genelinde 1000’in üzerinde genç kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.gencfikirlerguclukadinlar.com adresinden ulaşılabiliyor.

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2013 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.