GECE ÇALIŞANLARDA OBEZİTE VE ŞEKER HASTALIĞI RİSKİ YÜKSEK

Geceleri çalışanlar, geç yemek yiyenler ve uykusuzluk problemi çeken kişilerde diyabet ve obezite hastalığı riskinin daha yüksek olduğu bildirildi.

14 Nisan 2012 Cumartesi 14:25
GECE ÇALIŞANLARDA OBEZİTE VE ŞEKER HASTALIĞI RİSKİ YÜKSEK
Vücut metabolizmasının gece farklı, gündüz farklı çalışması, vücudun dinlenme ihtiyacı, beslenme ve uyku düzenlerinde ki uyuşmazlık sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.
Geceleri çalışan ve gündüzleri uyumak zorunda olan işçiler en fazla risk altında olan sınıfı oluşturuyor. Gece çalışılan iş yoğun bir efor gerektiriyorsa risk bir kat daha artıyor. Çünkü uyku saatlerinin değişmesi ve insan metabolizmasın gece farklı gündüz farklı çalışması, vücudun şeker seviyesini kontrol etmekte zorlanmasına ve buna bağlı olarak şeker hastalığı ve obeziteye neden oluyor.
Uzun süre aç kalmak ve gece uyumadan hemen önce ya da geç saatlerde yenilen yemekte, diyabete ve obeziteye davetiye çıkarıyor. Özellikle orta yaş üstü insanlarda zaten geceleri yavaş çalışan vücut metabolizması daha da ağır çalışıyor. Bu da aşırı kilolara ve buna bağlı olarak daha farklı rahatsızlıklara neden oluyor. Buna bir de uykusuzluk ve gece çalışmak eklenince insan sağlığı açısından kalıcı rahatsızlıkların yaşanmasının önüne geçilemiyor.
Uzmanlar, vatandaşları geç saatlerde yemek yememeleri ve gündüzleri uyumamaları konusunda uyarıyor.

Editör

Son Güncelleme: 14.04.2012 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.