GAZETECİ BİLİRDÖNMEZ, ÖLÜMÜNÜN 4’ÜNCÜ YILINDA ANILDI

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), yaşama veda eden meslek büyüklerini de unutmuyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum eski Bölge Müdürü Gazeteci Durdemir Bilirdönmez, ölümünün 4’üncü yıldönümünde kabri başında anıldı.

23 Ocak 2015 Cuma 15:59
GAZETECİ BİLİRDÖNMEZ, ÖLÜMÜNÜN 4’ÜNCÜ YILINDA ANILDI
Durdemir Bilirdönmez’in oğulları Öğretim Üyesi Köksal Bilirdönmez’le Ticaret Borsası’nda Basın Müşavirliği yapan Selçuk Bilirdönmez’in de hazır bulunduğu anma etkinliğinde, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, Durdemir Bilirdönmez’in sadece bir meslek büyüğü değil, aynı zamanda iyi bir insan olduğunu belirtti. Şener, “Değerli büyüğümüzü rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nca organize edilen anma etkinliğine; EGC Başkanı Selahattin Şener, Başkan Yardımcısı Samet Özünal, Genel Sekreter Recai Uygur ve Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Gülrek’in yanı sıra İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Pusula Gazetesi Yayın Yönetmeni Salih Tekin, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, Günebakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Akdağ, Erzurumajans Yayın Editörü Orhan Bozkurt, Gündem25 Yayın Editörü Oktay Fani, Kanal 25 ve Kardelen TV çalışanları katıldı.

DURDEMİR BİLİRDÖNMEZ, KİMDİR?

1943’de Erzurum’da doğan Durdemir Bilirdönmez, 1961’de Erzurum’da günlük olarak yayımlanan Hüryol Gazetesi’nde mesleğe ilk adımını attı. 1962 - 1970 yılları arasında Hürsöz Gazetesi’nde muhabir ve sorumlu yazı işleri müdürü olarak görev yapan Bilirdönmez, 1974 - 1992 yılları arasında Tercüman Gazetesi Erzurum Bölge Temsilciliği yaptı. 1993 - 2005 yılları arasında İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü yapan ve sürekli basın kartı sahibi olan Bilirdönmez, gazetecilik alanında çok sayıda ödül aldı. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin (DAGC) kurucu başkanlarından olan Bilirdönmez, 1982 - 84 ve 1989 - 94 yılları arasında DAGC başkanlığı yaptı. Bilirdönmez’in “İpekyolu’ndan Olimpiyata Erzurum” adlı bir de kitabı bulunmaktaydı.

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2015 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.