Galiba dünyada bir ilk’iz!

admin
admin
19 Mayıs 2020 Salı 13:22
Galiba dünyada bir ilk’iz!

Vedat REFAYELİ

Ben Türkiye’nin en genç sporculara sahip milli takımının bizim Sürat Pateni Milli takımı olduğunu bilirdim ama sadece ülkemizde değil, galiba dünyada da bir ilk’miş!

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gökhan Özdemir ile görüştüğümde o da aynını söyledi ki artık tam inandım.

Arkadan gümbür gümbür gelen, gıpta ile seyredilen, gelecek için ümit vadeden bir milli takımımızın olması kadar güzel bir şey olmaz herhalde.

Toplamda 11 sporcunun yeraldığı Sürat Pateni Milli takımında 2 sporcumuz hariç, diğerleri 20 yaşın altında.

Sadece milli sporcularımız Fırat Yardımcı ve Tunay Şimşek 20 yaş üstü sporcu iken, diğer sporcularımızın doğum tarihleri 2001 ile 2006 arasında.

Furkan Akar, Muhammet Emir Han, Murat Tahtacı 2002, Melik Cebenay, Salihcan Kezer 2004, Yusuf Buğra Demirtaş ile Aybüke Han 2005, Metehan Atan ise 2001 doğumlu.

Şu anda en küçük sporcumuz 2006 doğumuyla Damla Akan.

Koronavirüs sebebiyle uzun bir süredir buz çalışması yapmayan ve ülkesi Polonya’da bulunan antrenör Anna Lukanova’nın talimatları ile evde çalışan sporcularımızın genç oluşu İSU’nun da dikkatini çekmiş bulunuyor.

Uluslararası Buz Federasyonu ISU Konsey üyesi Stoytcho Stoytchev de Federasyon Başkanımız Gökhan Özdemir’i kutlamış ve ‘’Çok genç bir jenerasyon yakaladınız.

Sizleri dikkatle izliyoruz.

Sanıyorum yakın bir zamanda buzda hegemonya kuracaksınız’’ demiş.

Elbette ki milli takım sporcularımızdan Kocaelili Tunay Şimşek hariç diğer sporcuların Erzurumlu olması da artık ayrı bir gurur kaynağı olsa gerek!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSürat Pateni
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.