FIRTINA VURDU, HAYAT DURDU

Erzurum’da hızı zaman zaman saatte 85 kilometreyi bulan fırtına yüzünden hayat felç oldu, hava yolu ulaşımında da aksamalar oldu.

06 Ocak 2015 Salı 14:41
FIRTINA VURDU, HAYAT DURDU
Tipi ve çığ yüzünden şehirlerarası yollarda ulaşım durdu, eğitime 1 gün süreyle ara verildi. 

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan yoğun tipi ve kar yağışı, Erzurum'da kara ve hava ulaşımını durdurdu. Çığ düşmesi yüzünden Erzurum- Bingöl, tipi yüzünden Erzurum- Ağrı, Erzurum- Bayburt, Erzurum - Bingöl, Erzurum- Artvin karayolları ulaşıma kapandı. İstanbul ve Ankara bağlantılı 3 uçak seferi de hızı zaman zaman 85 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ertelendi. Bugün saat 09.00'da yapılması gereken THY'nin TK 2704 sefer sayılı İstanbul- Erzurum seferi 11.20'ye kaydırıldı. Anadolu Jet'in 09.45'teki THY 7070 sefer sayılı Ankara- Erzurum ile Pegasus hava yollarının PC 270 sefer sayılı 10.40'daki İstanbul Sabiha Gökçen- Erzurum seferleri gerçekleştirilemedi.

Fırtına nedeniyle Erzurum merkez, Aziziye, Yakutiye, Palandöken, Hınıs, Karayazı, Çat ilçelerinde ilk ve ortaöğretim okulları, Horasan ve Aşkale'de taşıma yapılan köylerde ve taşıma yapılmayan müstakil köylerde ilk ve ortaöğretim okulları 1 gün süreyle tatil edildi.

Bölgeyi dün geceden itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, günlük hayatı felç etti. Erzurum- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Çat İlçesi yakınlarına çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu 2 yolcu otobüsü, otomobiller yolda kaldı. Ulaşıma kapatılan Çat- Erzurum karayolunda iki otomobil mahsur kaldı. Erzurum ve Çat'taki karayolları ekipleri, karayollarını kardan temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezinde fırtına ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu, camları kırdı. Sürgün nedeniyle buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Öte yandan, Erzurum - Ağrı Karayolu üzeri Nenehatun Köyü mevkisinde yolda mahsur kalan bir kişi otomobil içerisinde kalp krizi geçirdi. Kalbi duran vatandaş, olay yerine sevk edilen ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kalbi duran vatandaşın kalp masajı ve şoklama yöntemiyle kalbinin yeniden atmaya başladığı belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 06.01.2015 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.