FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAK OPERASYON

MİT'in çözdüğü 17 milyon Bylock mesajı sonrası FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kazanacak. Listede toplam 215 bin kişi bulunuyor.

admin
admin
11 Kasım 2016 Cuma 10:36
FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAK OPERASYON
MİT'in çözdüğü 17 milyon Bylock mesajı sonrası FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kazanacak. Listede toplam 215 bin kişi bulunuyor.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı olan ByLcok'a yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. MİT'in ByLock kullanları tespit etmek için yaptığı çalışmada yüzbinlerce isme ulaşıldı.
215 BİN KİŞİNİN İSİMLERİ TEK TEK TESPİT EDİLİYOR
Şifreli mesajların neredeyse tamamını çözen Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) şu anda çözemediği 1 milyon mesaj kaldı. Kısa bir sürede 17 milyon şifreli mesajı çözen MİT, ByLock kullananların sayısına da ulaştı. İddianamede yer alan bilgiye göre ByLock toplamda 215 bin kişi tarafından kullandı.
KULLANANLAR YÜZDE 100 FETÖ'CÜ
İddianamede, ByLock programının yanlışlıkla cep telefonu veya bilgisayara yüklenemeyeceğinin altı çizilerken, listede ismi yer alan 215 bin kişinin tamamının FETÖ'cü olduğundan şüphe duyulmuyor.
FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAK OPERASYON
MİT'in şifreleri mesajları çözerek programı kullanan isimleri belirlemesiyle beraber başlayan operasyonlarda bir çok kişi gözaltına alınmıştı. Kısa süre içerisinde MİT'in geriye kalan 1 milyon mesajı da çözmesiyle beraber 215 bin kişinin tamamının isimleri belirlenecek ve büyük bir operasyon başlayacak.
GÖREVDEN ATILACAKLAR
İsimlerin ortaya çıkartılmasıyla kamuda çalışan ve Bylock kullandığı tespit edilenler kripto FETÖ'cüler bir bir ortaya çıkartılacak.

BYLOCK KATEGORİLERİ
MİT, kırmızı kategorideki kullanıcıların uygulamayı indirip sistem üzerinde sık kullananlar, turuncu kategorideki kullanıcıların uygulamayı indiren ancak sistem üzerinde belirli aralıklarla kullananlar, mavi kategorideki  kullanıcıların uygulamayı indiren ancak sık kullanmayanlar olduğunu belirledi. 
KAYNAK: HABER7

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.