FEDAKAR ÖĞRETMENDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Erzurum'un Oltu ilçesinde ilkokul öğretmeninin duyarlılığı büyük takdir topladı.

admin
admin
01 Mart 2017 Çarşamba 12:59
FEDAKAR ÖĞRETMENDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Taşımalı sistemle köylerden gelen çocukların eğitim gördüğü Şehitler İlkokulu öğretmeni Cemalettin Yıldız, maddi durumu iyi olmayan 9 öğrencisine kendi maaşından ayakkabı aldı. 4-C sınıfı öğretmeni Yıldız'ın örnek davranışı "helal olsun" dedirtti.

29 yıllık öğretmen Cemalettin Yıldız, "Sınıfımda 9 öğrencim var. Hepsi taşımalı olarak her gün köylerinden geliyorlar. Ailelerinin maddi durumları iyi değil. Ayakkabıları çok eskimişti. Ben de maaşımdan hepsine ayakkabı alıp, giydirdim. Onları öz çocuklarımdan ayırt etmiyorum" dedi.

Çocukların başka eksiklerinin de olduğunu dile getiren Sınıf Öğretmeni Cemalettin Yıldız, "İnşallah o eksikleri de gidereceğiz. Okulumuz yoğunlukla taşımalı olarak köylerden gelen çocuklara eğitim-öğretim veriyor. Çocukların büyük çoğunluğunun ekonomik durumu iyi değil. Bunlar benim çocuklarım. Eskimiş ayakkabılarla okula gelip gitmelerine daha fazla kayıtsız kalamazdım" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerinin sürprizine oldukça sevinen öğrencilerden Nisanur Kırbaş, "Köyden geliyorum. Ayakkabılarım çok eskimişti. Öğretmenimiz sınıfımızdaki herkese yeni ayakkabılar aldı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

4-C sınıfı öğrencilerinden Hakan Can Uçar ise "Cemalettin öğretmenimiz sınıfımızı ayakkabıcıya götürdü. En pahalısından beğendiğimiz ayakkabıları aldı. İstediğimiz her şeyi alıyor. Bazen tatlı getiriyor bazen pasta getiriyor. Kendisini çok seviyoruz" diye konuştu.

Cemalettin Yıldız, daha sonra aldığı ayakkabıları Okul Müdürü Salih Yeşilyurt ile birlikte öğrencilerine dağıttı. Yeni ayakkabılarına kavuşan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumÖğretmenöğrenci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gönül 2017-03-01 20:44:05

bizim köyün okuluna tadilat gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Avatar
süleyman 2017-03-01 16:22:15

bravo öğretmenim