FANTEZİ TEKLİF ETTİ, KEMERLE BOĞDU

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kendisini kaçıran ve zorla birlikte olmak isteyen nişanlısını "fantezi" teklifiyle etkisiz hale getirip eteğinin kemeriyle boğarak öldüren 17 yaşındaki genç kız, "Aile baskısıyla nişanlandım. Ondan nefret ediyordum" dedi.

20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:19
FANTEZİ TEKLİF ETTİ, KEMERLE BOĞDU
Şenkaya ilçesinde yaşayan D.C. (17), kendisini kaçıran ve zorla birlikte olmak isteyen nişanlısı Kadir Alver'in (24) ellerini bağlayıp kemeri ile boğarak öldürdü. Daha sonra jandarmaya gidip cinayet işlediği ihbarında bulunan genç kız teslim oldu. Edinilen bilgiye göre olay, Şenkaya ilçesine bağlı Ormanlı köyünde meydana geldi. Ormanlı'da yaşayan Kadir Alver (24), 5 ay önce komşu köyden 17 yaşındaki D.C. adlı kızla görücü usulüyle nişanlandı. Ancak bir süre sonra nişanı bozan D.C., 15 Temmuz Cuma günü
Kadir Alver ve yakınları tarafından kaçırılarak Ormanlı köyüne götürüldü. Genç kızla zorla birlikte olmak isteyen Alver, D.C.'nin karşı koyması üzerine eski nişanlısını darp etti. Kaçıp kurtulmayı düşünen ve bunun üzerine ertesi gün bir plan kuran D.C., eski nişanlısına, "Seninle olurum ama bir şartım var. El ve ayaklarını bağlarım. Çünkü beni dövüyorsun. Korkuyorum" dedi. Alver'in teklifi kabul edip yatağa uzanması sonrasında D.C., el ve ayaklarını bağladığı eski nişanlısını kemeri ile boğdu. Daha sonra evden kaçan D.C., jandarmaya gidip cinayet işlediği ihbarında bulundu. Sorgulanan D.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Oğlu, müstakbel gelini tarafından elleri ve ayakları yatağa bağlanarak öldürülen baba Gürbüz Alver, "Terörist bile böyle yapmaz. Gelinim olacaktı, niye böyle bir şey yaptı anlamadık" dedi.

İLİŞKİ TEKLİFİNE RET
D.C. nişanlısına, "Fantezi olsun. Seninle el ve ayaklarını bağlayıp cinsel ilişkiye girmek istiyorum" dedi. Alver'in bunu kabul etmesi üzerine genç kız elleri ile ayaklarını çeyizlik yazmalarıyla bağladığı Kadir Alver'in ağzını ise bezle kapattı. Nişanlısını etkisiz hale getiren genç kız, kendi eteğinin kemeri ile Alver'i boğarak öldürdü. Genç kız kimseye görünmemek için mutfak bölümündeki pencereden kaçtı. Daha sonra jandarmayı arayıp, teslim olmak istediğini söyledi. İncelemede Alver'in boğularak öldürüldüğü, vücudunda darp izi olmadığı belirlendi. Alver, köyde toprağa verildi. Gözaltına alınan 17 yaşındaki genç kız ifadesinde Alver'le 5 ay önce nişanlandıklarını belirterek, "Annem ve ağabeylerimin baskısı ile nişanlandım. Sürekli tacizlerde bulunuyor cinsel ilişkiye girmek istiyordu. Bu nedenle ondan nefret ediyordum. Birkaç kez beni bu nedenle dövdü. 15 Temmuz'da kaçtık. Olay günü de benimle ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince zorla cinsel ilişkiye girmeye kalkıştı" dedi.

CİNAYET PLANLI MI?
Öldürülen Kadir Alver'in yakınları ise D.C.'nin başka bir sevgilisi olduğunu, bu durumu nişandan sonra öğrendiklerini iddia etti. Güvenlik güçleri, genç kızın Alver'e kaçarken yanında getirdiği bavulda sadece 7 adet tülbent ve kemerli etek olması üzerine cinayetin planlı bir şekilde işlendiği ihtimali üzerinde duruyor. Öte yandan, jandarma ekipleri el koydukları Kadir Alver'in cep telefonunda yaptıkları incelemede, kızın cinayeti işleme sırasındaki görüntüsünün bulunduğunu tespit etti. Kadir Alver'in D.C. ile birlikte olma anını cep telefonuna kaydedip genç kızı evlenmeye razı etmek istediği ileri sürüldü.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.