Fabrika martta açılıyor

“Projeden vazgeçilmedi, üretim için gün sayılıyor”

admin
admin
30 Aralık 2019 Pazartesi 23:27
Fabrika martta açılıyor

Haşim NURGAZİ - Haber Analiz - Palandöken

Palandöken’in gündeme taşıdığı, “Yerli ve milli otomobil için Erzurum’da üretileceği açıklanan şarj ünitesi fabrikasının akıbeti ne oldu” sorusuna, projenin en yakın takipçisi Ilıcalı’dan cevap gecikmedi:

FABRİKA MARTTA AÇILIYOR

GERİ ADIM YOK

AK Parti Erzurum eski milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da üretilecek olan şarj ünitesi için ilgili firmanın yurtdışına makine siparişlerini verdiğini Erzurum’da fabrika için yer kiraladığını, önemli bir aksilik olmazsa önümüzdeki Mart ayında da fabrikanın üretime hazır hale geleceğini söyledi.

BÜYÜK HEYECAN

Türkiye’nin, 1961 yılında çok kısa bir zamanda ürettiği ama bir türlü devam ettiremediği otomobili “Devrim”den 58 yıl sonra yeniden hayata geçirdiği yerli ve milli otomobil projesi, yurtiçinde olduğu kadar dünya çapında da ses getirdi.

ILICALI MÜCADELE VERİYOR

Son günlerde çıktığı televizyon ekranlarında ve gazete manşetlerinde Kanal İstanbul’a dair en doyurucu ve en bilimsel açıklamalarıyla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, bir taraftan da, “Devrim”den sonraki Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobilinin şarj ünitesinin Erzurum’da kurulması için mücadele veriyor.

KAMUOYU SONUCU MERAKLA BEKLİYOR

Geçen hafta gazeteniz Palandöken’de başyazarımız Mehmet Şener, daha önce “Erzurum’da kurulacak” şeklinde açıklama yapılan şarj ünitesi fabrikasını gündeme taşıyarak, özellikle Mustafa Ilıcalı’ya hitaben, “bu fabrikanın akıbeti ne oldu” diye sormuştu. Ilıcalı da aynı gün bu soruya cevap vererek, “projede geri adım söz konusu değil, ilgili firma üretim yapacağı binayı kiraladı, gerekli ön çalışmaları başlattı, makineler için yurtdışına sipariş verdi, yeni yılın ilk aylarında üretim yapılacak” dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKENFabrika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.