ETÜ'YE YAKIŞMADI

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin “Bahar Şenlikleri” etkinliklerinde kurumun basın ve halkla ilişkiler bölümünde görevli Ahmet Sadık Yıldırım, habercilere ağza alınmayacak sözler sarf etti. Bunun üzerine gazeteciler etkinliği protesto etti.

24 Mayıs 2013 Cuma 15:48
ETÜ'YE YAKIŞMADI
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin “Bahar Şenlikleri” protesto ile başladı. Etkinliklerde program esnasında kurumun basın birimlerinde görevli kişiler gazetecilere ağza alınmayacak sözler sarf etti. ETÜ’nün basın biriminde görevli olan ve aynı zamanda etkinlikte sunuculuk yapan Basın ve Hakla İlişkiler Uzmanı Ahmet Sadık Yıldırım adlı kişi, platformda fotoğraf çeken gazetecilere yönelik, “Çıkın gidin lan”, “Güvenliği çağırın atsınlar bunları dışarı”, “Atın bunları dışarı” ve “Defolun” şeklinde ağır hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine gazeteciler etkinliği protesto ederek Kent Meydanı’ndaki şenlikleri terk etti. Bu arada olayları birebir aktaran gazetecileri üstün körü dinleyen ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın ilgisiz tavrı gözlerden kaçmadı. Her zaman şehrin sosyal ve iktisadi meselelerine kafa yoran habercilere yapılan bu çirkin tavrı bizler de esefle kınıyoruz.

DAGC’DEN KINAMA
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ‘Bahar Şenlikleri’ etkinliklerini takip eden basın mensupları kendini bilmez bir görevlinin saldırısına uğramıştır. ETÜ’nün basın biriminde görevli olan ve aynı zamanda etkinlikte sunuculuk yapan Basın ve Hakla İlişkiler Uzmanı Ahmet Sadık Yıldırım platformda fotoğraf çeken gazetecilere yönelik, “Çıkın gidin lan”, “Güvenliği çağırın atsınlar bunları dışarı”, “Atın bunları dışarı” ve “Defolun” şeklinde küçük düşürücü ifadelerde bulunmuştur. ETÜ gibi önemli bir kurumun hele ki basın biriminde görevli olan kendini bilmez bu kişinin meslektaşlarımıza ağza alınmayacak sözler sarf etmeleri bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu durum kamu görevi yapan gazetecilere ve vatandaşların haber alma özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak Erzurum’da gazetecilere yönelik gerçekleştirilen bu çirkin davranışı kınıyor, ilgili kişi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’ni basın ve meslek ilkelerine saygıya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ
YÖNETİM KURULU

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2013 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEhMET 2013-05-31 10:18:57

anlaşıldığı gibi, bu site yazdığım yorumu kendi aleyhine olduğu için yayınlamıyor... objektif değilsiniz.. işine geldiği gibi yani.. ve yine anlaşılan ''faşist danışman'' yazan eleman kendi adamınız :) komiksiniz bir avuç insan

Avatar
MEhMET 2013-05-31 10:13:14

etünün bu gösterisi benim de ilgimi çekti ve orda bulundum, tüm gazeteciler yerinde çekimini yaparken bu gazeteciyim diyipte hiçbir alakası olmayan adamın platformda ne işi var? bu nasıl bir gazete, bu nasıl bir gazeteci! gidin de atatürk üni.deki öldürülen gencecik kızı yazın! acınacak haldesiniz..

Avatar
Objektif 2013-05-31 09:15:44

danışmanın yaptığı şey gayet normal. bütün gazeteciler platformun önünde kendilerine ayrılan yerde resim çekerken senin ne işin var adamın sahnesinde? gazeteci oldun diye heryere girebileceğini mi sandın? adam olsan zaten kendi sınırlarında kalır işini yaparsın ki zaten misafir gitmişsin oraya. sen bir eve misafirliğe gidince yatak odasındamı oturursun misafir odasındamı?

Avatar
ahmet 2020-06-02 14:59:13

yüzsüz bir de mehmet rumuzu ile kendi kendine yorum yapmış

Avatar
MEhMET @Dursun Aktaş 2013-05-31 10:29:12

yahu en çok senin yorumun ilgimi çekti durrsunn :)) işsiz misin? gel iş verelim sana da gözün kalmasın kimsenin işinde gücünde...ne eğlenceli insanlar varmiş burada :d

Avatar
sELİM 2013-05-27 09:22:56

etü özür dilemedi bu erdemliği gösteremedi̇ yaziklar olsun sana rektör

Avatar
Dursun Aktaş 2013-05-26 15:35:33

mezuniyeti olmayan üniversitede bahar şenliği..:)) güler misin ağlar mısın:)

Avatar
mustafa yılmaz 2013-05-25 15:28:13

bahar şenliğini kampüste yap! şehrin ortasında üniversite şenliği de ne! tabi kampüste yok ! saçama sapan işler işte.