ETÜ’ye bir ödül de Teknofest’den

İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TURKSAT işbirliği ile düzenlen ve Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Erzurum Teknik Üniversitesi “Varda Sky Team” takımı Türkiye 4.’sü oldu.

admin
admin
29 Eylül 2018 Cumartesi 10:51
ETÜ’ye bir ödül de Teknofest’den

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümü öğrencileri Mehmet Kuruçolak, Bedirhan Alperen Şen, Caner Mısırlı, Engin Ayas ve Recep Cemal Tuna’dan oluşan “Varda Sky Team” takımı yaklaşık 8 ay süren Ar-Ge ve üretim sürecinin sonunda başlangıçta 37 takımın katıldığı yarışmada yapılan 3 aşamalı elemelerde başarılı bulunarak Teknofest’de yarışma imkanı buldu.

ETÜ Varda Sky Team takımının kablosuz haberleşme yolu ile çevreden elde ettiği sıcaklık, nem, basınç, yükseklik, konum ve kamera görüntüsü gibi dijital verileri kontrol istasyonuna kesintisiz bir şekilde iletebilecek şekilde tasarladığı uydu, yarışmada yapılan puanlama ile 4. olmaya hak kazandı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen organizasyonda Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, “Düzenlendiği ilk yılda 7 takımın başvurduğu Model Uydu Yarışması bugün artık bir marka haline gelmiş ve bu yıl 37 takımın başvurusuyla gerçekleştirilmiştir. Model Uydu ve dolayısıyla uydu teknolojileri alanında üniversite öğrencileri arasında artan bu farkındalıktan dolayı son derece mutluyuz. Tek bir takım birinci olsa da aslında kazanan bu yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm öğrenci kardeşlerimizdir. Ben ayırt etmeden hepsini tebrik ediyor ve kucaklıyorum” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.