ETÜ KAMPÜS İNŞAATI KONUSUNDA DANIŞTAY KARARINI VERDİ

Erzurum Teknik Üniversitesi kampüs inşaatının yapımıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar veren Danıştay, kesin kararını verdi.

08 Ocak 2014 Çarşamba 15:05
 ETÜ KAMPÜS İNŞAATI KONUSUNDA DANIŞTAY KARARINI VERDİ
Danıştay 10. Dairesi, Ziraat Mühendisleri Odası'nın itirazını reddeden Erzurum 1. İdare Mahkemesine kararının onayarak, kampüsün yapılması için oluşan engeli ortadan kaldırdı. 

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi'nin Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) tarım arazisi üzerine kurulduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı değerlendiren Danıştay 10. Dairesi, itirazı haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Erzurum gündemini uzun süre meşgul eden ve yapılan tüm çalışmaların durmasına neden olan yürütmeyi durdurma kararının ardından Erzurum Teknik Üniversitesi yönetimi, Danıştay 10. Dairesi'nin vereceği nihai kararı beklemeye başladı. Bu süreçte de temeli atılan veya atılacak tüm işler mahkeme kararı doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın talimatıyla durduruldu.

Danıştay 10. Dairesi ise nihai kararını verdi ve Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi'nin talebini reddeden Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onadı. Danıştay 10. Dairesi, 8 Ekim 2013 günü verilen kararında, temyiz nedenlerinin kararın bozulmasını gerektirecek görülmediğine vurgu yaptı.

Kararın Erzurum Teknik Üniversitesi yönetiminde memnuniyetle karşılandığı öğrenilirken, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapabileceği belirtiliyor.

Editör

Son Güncelleme: 08.01.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hikmet kuzey 2014-01-09 09:26:14

erzurumun yetiştirdiği insanlar yaptıklarına bakarmısınız gelen yatırımı istihdamı önlemeye çalışıyorlar. zıraat mühendisleri odasına sormak lazım bu güne kadar erzurumun önünü açacak hangi projeniz var ne yaptınız. sizlere allaha havale etmekten başka çaremiz yok.