ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ DOSYASI YÖK’TE

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı tarafından bir süreden beri kurulma çalışmaları yürütülen Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi’nin (ETSÜ) başvuru dosyası Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) teslim edildi.

admin
admin
27 Mayıs 2016 Cuma 09:58
ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ DOSYASI YÖK’TE
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı tarafından bir süreden beri kurulma çalışmaları yürütülen Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi’nin (ETSÜ) başvuru dosyası Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) teslim edildi. 

Vakıf üniversitesinin 2012 yılından bu yana devam eden kurulma çalışmaları, zaman içerisinde karşılaşılan bürokratik engeller sebebiyle aksadı. ETSO ve ETSO Vakfı Yönetimi ve idarecilerinin özverili çalışmalarıyla, YÖK’ün kriterleri doğrultusunda hazırlanan vakıf üniversitesi dosyasına son şekli, ETSÜ Danışma Kurulu toplantılarında yapılan istişareler sonucunda verildi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş ve ETSÜ Danışma Kurulu Üyesi ve ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen Ankara’ya giderek hazırlanan başvuru dosyasını YÖK Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Birimi yetkilisi Sibel Demirci’ye teslim etti.

BAŞKAN YÜCELİK; “DOĞU’NUN İLK VAKIF ÜNİVERSİTESİ OLACAK”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’a bir vakıf üniversitesi kazandırmak için uzunca bir süreden beri çaba gösterdiklerini belirterek, dosyanın YÖK’e teslim edilme aşamasına gelinceye kadar kendilerine destek veren; ETSO Meclisi üyelerine, ETSO ve ETSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere geçmiş dönem ve mevcut bütün milletvekillerine, siyasi partilerin temsilcilerine, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin akademisyenlerine ve bürokratlara teşekkür etti.

Dosyanın YÖK’e teslim edilmesinden sonraki aşamaları da dikkatle takip edeceklerini vurgulayan Başkan Yücelik, sanayi işletmelerinin ve KOBİ’lerin her an nitelikli elemana ihtiyaç duyduğunu kaydederek, “Erzurum’da bu amaçla kuracağımız üniversitemiz başta sanayi, ticaret ve turizm sektörü olmak üzere birçok önemli sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına ciddi katkılar sağlayacak. Ayrıca, 600-700 yıldan bu yana önemli eğitim kurumlarının merkezi olmuş şehrimizde kuracağımız vakıf üniversitesinin ileriki yıllarda şehrimize olduğu gibi bölgemize ve ülkemize de ciddi katkıları olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

ETSÜ’DE GELİNEN NOKTA

ETSÜ’nün kurulma aşamasında ilk olarak, ETSO Vakfı senedinde değişiklik yapıldı ve gerekli başvuruların ardından, “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü alması sağlandı.

Daha sonra, uzun süren bürokratik işlemlerin ardından kampüs alanı olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 136 dönümlük arazinin tabusu alındı ve ETSO Vakfı’na devredildi

Kâr amacı gütmeyen, Erzurum'a katma değer sağlayacak ve gençlere alternatif eğitim imkanı sunacak bir vakıf üniversitesi kurmanın çabası içerinde olan ETSO son olarak, YÖK Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Birimi’yle yaptığı görüşmeler sonucunda gerekli kriterleri tamamlayarak dosyasını teslim etti. Bu aşamadan sonra Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Komisyonu’nun yapacağı inceleme ve hazırlayacağı raporun ardından YÖK Başkanlığı’nca Genel Kurulun gündemine alınacak. Genel Kurul, raporu müzakere ederek başvuruyu karara bağlayacak. YÖK Genel Kurulu olumlu kararı Bakanlar kuruluna iletecek. Bakanlar Kurulunun onayı ile dosya Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak ve TBMM’nin kurulacak olan üniversite hakkında kuruluş yasası çıkartmasıyla vakıf üniversitesi kurulmuş olacak.


ETSÜ’DE KURULMASI DÜŞÜNÜLEN FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE ENSTİTÜLER


FAKÜLTELER

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ


Biyomedikal Mühendisliği

Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği

İşletme Mühendisliği

Sağlık Sistemleri Mühendisliği

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İşletme Fakültesi

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ

Endüstriyel Ürünler Tasarımı

Şehir ve Bölge Planlama

İç Mimarlık

Kentsel Tasarım Bölümü

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü

Hemşirelik

Beslenme ve Diyetetik

Çocuk Gelişimi Programı

Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Fizyoterapi

Geriatri İş ve Uğraş Terapistliği

Odisyenlik

Ortopedi

Röntgen

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon

Dişçilik Hizmetleri Bölümü

Diş Protez Teknolojisi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Lojistik Programı

Gıda Kalite Kontrolü

El Sanatları Bölümü

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

Bilgisayar Programcılığı

Web Tasarımı

Donanım ve Ağ Hizmetleri

Çağrı Merkezleri Hizmetleri

İş Sağlığı ve İş Güvenliği

ENSTİTÜLER

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Spor Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.