ESOB KAPATTIRDI, YARGITAY BOZDU

ESOB’un bazı esnaf odalarının üye sayılarının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek kapatılmaları yönünde Sanayi ve Ticaret Bakanlığına şikâyete bulunmasının ardından Yerel Mahkeme tarafından kapatılan, Celepçiler Esnaf Odası, Besiciler Esnaf Odası ve Mahrukatçılar Esnaf Odasının Yargıtay’a yaptıkları itirazlar neticesinde, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Odaların itirazlarını haklı bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.

12 Şubat 2013 Salı 12:03
ESOB KAPATTIRDI, YARGITAY BOZDU
Yargıtay’ın kararıyla ilgili görüşlerini açıklayan Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Hukuka aykırı bir şekilde kapatılan bu odalarımızın Yargıtay kararıyla tekrar açılmaları odaya bağlı üyelerin mağduriyetlerini gidermiştir. ESOB yönetimi, seçimlerde kendilerine muhalif kanadı destekledikleri için, mevcut yönetim adeta bindiği dalı kesercesine ilimizde faaliyet gösteren kendi insanımızın oluşturduğu odaları kendisine oy vermedi diye üye sayısını düşük göstererek kapatma yoluna gitmiştir. Birlik tarafından kapatılan bu odaların il ekonomisi ele alındığında hayvancılığın göz ardı edilemeyeceği bir gerçektir. İl nüfusunun yüzde ellisinden fazlası tarım ve hayvancılıkla iştigal etmektedir. Bu gurubun oluşturduğu odaları kapatmak, bilgi ve basiretten yoksun bir yönetimin kendi egemenliklerinin devamı için nelere teşebbüs ettiklerinin bir göstergesidir. Yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür. Bu kararın yönetimine ve oda üyelerine, ayrıca hayvan pazarı ve mahrukatçılar sitesinde faaliyet gösteren bütün esnafımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.02.2013 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhsin kara 2013-02-12 12:43:45

rasim bey neyi becerdiki bunu becersin