ESNAF ODALARINDA SEÇİM MARATONU BAŞLADI

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne (ESOB) bağlı 42 odada genel kurullar başladı.

05 Ocak 2014 Pazar 22:16
 ESNAF ODALARINDA SEÇİM MARATONU BAŞLADI
Yaklaşık 40 bin aktif üyeye sahip olan ESOB'da ilk seçim Tesisatçılar Odası'nda yapıldı. 31 Mart tarihine kadar 3 ay boyunca devam edecek seçimlerde esnaf teşkilatına bağlı odaları 2018 yılına kadar yönetecek başkanları ve yönetimleri seçecek. Ayrıca Mayıs ayında yapılacak ESOB Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak 300 delege de belirlenecek.
Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, birliğe bağlı 42 odada genel kurulların bayram havasında geçmesini arzu ettiklerini söyledi.
Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odasının seçimini 12 Ocak 2014 Pazar günü yapacaklarını kaydeden Karaca, Erzurum Birliğine bağlı 42 odanın genel kurulunun 31 Mart 2014'e kadar devam edeceğini söyledi. Bir aylık aradan sonra mayıs ayı içinde de ESOB'un Genel Kurulu'nun yapılacağını belirten Karaca, 2014 yılının esnaf teşkilatının seçim yılı olacağını açıkladı. Karaca, "En çok üyesi olan odalarımız Şoförler Odası, Bakkallar Odası, Kahveciler Odası. Bu odalarımızda katılım çok yüksek olur. Genel olarak esnaf üyelerimizin seçimlere katılımının çok fazla olacağını düşünüyorum. Esnaf teşkilatı açısından genel kurullar son derece önemli. Burada mesleki ve genel sorunlarımızı tartışarak çözüm önerileri almak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
ESNAFA ÇAĞRI
Esnaf teşkilatının genel kurullarının heyecanlı, sevgi ve saygıya dayalı bir şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulunan Karaca, şöyle konuştu: "Benim oda başkanı olarak bütün arkadaşlarımdan isteğim sevgi, saygı ve hoşgörüyü hiç elden bırakmadan genel kurullarımızı düğün, bayram havasında geçirmemiz. Sorunlarımıza çözüm arayıp el ele kol kola seçime gitmeliyiz. Odalarda yöneticilik yapmak özveri ister. Bu vesileyle başarılı oda başkanı arkadaşlarımız genel kurul tarafından takdir edilmeli. Belirlenecek sorunları hem yerel yöneticilere hem de merkezi yönetimlere aktarmak genel kurulların hedefi olmalı."
Hizmet yarışında aday olan esnaf arkadaşlarına başarı dilediklerini belirten Karaca, "Genel kurullarda üyeler kimi takdir ederse, saygıyla karşılanması gerekir. Ancak mevcut başkanların dışında bu işe talip olan arkadaşlarımız da bizim üyelerimizdir. Bizim esnaflarımızdır. Onlara da başarı dileklerimizi iletiyorum." dedi.
Karaca daha sonra şunları kaydetti; "Esnafımızın genel sorunları ile ilgili, Vergi Dairesi Başkanlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Valiliğine, Milli Eğitim Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına Gümrük ve Ticaret Bakanlığına giderek ilimizde ticari faaliyetini sürdüren küçük esnaf ve sanatkarımızın yaşadığı sorunları bizzat ilgili bakanlara aktardık ve çözüm önerilerimizi sunduk. Esnafımızın hakkını koruma adına, bir oda başkanının yapması gereken ne varsa hepsini yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Üyelerimizden aldığım yetki ile oda başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde hep hakkın ve haklının yanında oldum. Kamunun ve tüyü bitmemişin hakkını koruma ve kollama adına, esnaf odalarındaki başkanvekilliği görevimden alınmama rağmen yolsuzluklara karşı verdiğim mücadelemden hayatım pahasına da olsa vazgeçmeyeceğimi bilmenizi isterim."
Karaca, "Görev yaptığımız süre içerisinde bütün üyelerimizin sorunları ile bizzat ilgilendik. Hiçbir üyemiz ile ihtilafımız olmadı. Üye aidatları hususunda hiçbir üyemize baskı yapmadık. Çünkü bende bir esnafım ve üyelerimiz ile aynı sorun ve sıkıntıları beraber yaşamaktayım. Kongrede birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir çıkar gurubunun etkisi ve yönlendirmesi altında kalmadan kongremizi diğer odalara örnek teşkil edecek ve esnafımıza yakışır bir şekilde yaparak çözüm yollarımızı tartışalım. Kongremiz kavga değil, çözüm üreten bir kongre olsun. Bu vesile ile 12 Ocak 2014 Pazar günü yapacağımız genel kurulumuza bizzat katılarak fikirlerinizle bizlere yol göstermeniz dileği ile desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 05.01.2014 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.