ESKİ VEKİL NEVZAT KÖSEOĞLU VEFAT ETTİ

Eski Milletvekili, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı Nevzat Köseoğlu hayatını kaybetti.

10 Ekim 2013 Perşembe 15:00
ESKİ VEKİL NEVZAT KÖSEOĞLU VEFAT ETTİ
Nevzat Kösoğlu için yarın TBMM'de bir tören yapılacak. Cuma namazına müteakip Kocatepe Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı mezarlığında defnedilecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kösoğlu'nu bir süre önce tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti 
NEVZAT KÖSOĞLU KİMDİR?
Nevzat Kösoğlu 1940 yılında Erzurum, İspir'de dünyaya geldi. Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı. İstanbul'da gazetecilik ve hukuk tahsili yaptı. Ankara'da "Babıalide Sabah" adlı gazetede gazeteci olarak çalıştı. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, avukatlık mesleğinin yanı sıra "Söğüt Dergisi"ni çıkardı ve "Ötüken" yayınevinin kurucularından oldu. " 1974 senesinde genel sekreter yardımcısı olarak MHP'de resmen görev aldı. 1977'de aynı partiden Erzurum milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 1980 İhtilali'nden sonra birbuçuk yıl hapishanede yattı. Çıktıktan sonra fiili siyasetle artık ilgilenmedi.

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2013 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.