ESKİ MAHALLE'DE 320 KONUT YÜKSELİYOR

Aziziye Belediyesi, kentsel dönüşümde büyük hamleler gerçekleştiriyor. Ilıca’da 320 konut yükselirken, 270 dönümlük Gezköy’de de yüzde 80 kamulaştırma gerçekleştirdi. Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, “Doğru strateji, sıkı takip ve iyi diyalogla başarıyoruz” dedi.

19 Mayıs 2011 Perşembe 12:00
ESKİ MAHALLE'DE 320 KONUT YÜKSELİYOR
Aziziye Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek dev kentsel dönüşüm projeleri hazırlarken, 320 konut Eski Mahalle’de yükselmeye başladı.
İlçenin öncelikli sorunları arasında bulunan kentsel dönüşümde dev bir adım atarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokollerini yapan Aziziye Belediyesi, ilçeyi adeta yeniden inşa etmenin planını yapıyor. 40 dönümlük alan üzerine 320 konutun yapılacağı Eski Mahalle’de konutlar yükselmeye başlarken, 90 dönüm olan ve Ilıca’nın merkezini de ilgilendiren ikinci etap çalışmaları da başlıyor. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşümde elde edilen başarının sırrını “Doğru strateji, sıkı takip ve iyi diyalog” ifadeleriyle özetliyor.
Başkan Cengiz, ilçe halkının desteğiyle Ilıca’nın çehresinin değişeceğini söyledi. 320 konutun yapıldığı Eski Mahalle’nin bir başlangıç olduğunu ve ilçenin konut ihtiyacına cevap vermesi açısından önemli olduğunu belirten Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimizle kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde ilçemizin çehresiyle birlikte kaderini de değiştirmek niyetindeyiz. Hemşehrilerimizden bize destek olmalarını ve yaptığımız bu büyük hamleye omuz vermelerini istiyoruz.” dedi.

ILICA’DA 320 KONUT YÜKSELİYOR
320 konutun yapıldığı birinci etapta çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve konutların yükselmeye başladığına dikkat çeken Başkan Cengiz, “Konutların teslim süresinin 550 gün olmasına karşın, bu yılsonuna yetişmesi için çalışmalar sürüyor. İlçemizde ciddi manada konut sıkıntısı olduğundan birinci etabın bitirilmesi büyük önem arzediyor. Bir yandan birinci etabın konutları hızlı bir şekilde yükselirken, diğer yandan ikinci etap için hak sahipleriyle istişare toplantılarına başlıyoruz. İnşallah hemşehrilerimizle birlikte ilçemize yeni bir ufuk açacağız ve artık makus talihi yeneceğiz. Aziziye termal turizm merkezi vizyonu başta olmak üzere, barındırdığı potansiyellerini de harekete geçirecek ve özlenen ilçe kalitesini yakalayacaktır.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN CENGİZ, BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI
Gerek Gezköy’de ve gerekse Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ ile protokollerin yapıldığını hatırlatan Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Gezköy’de 270 dönüm alanda kamulaştırma yapıyoruz ve gelinen noktada yüzde 80’lere ulaşmış hak sahiplerine 16.5 Milyon TL ödeme yapma başarısı göstermişiz. Bu yaz döneminde Gezköy’ü kamulaştırmasını tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da Gezköy’de konutlar yükselerek, Erzurum’un girişine yakışır bir görüntü oluşturulacak. Ilıca’da ise, Eski Mahalle’de konutlar devam ederken, ilçenin neredeyse tamamını ilgilendiren ikinci etap için hemşehrilerimizle istişare edeceğiz. Bu istişarelerin olumlu sonuçlarını Gezköy’de gördük ve buranın kentsel dönüşümünü hak sahibi hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Kimseyi mağdur etmedik ve hemşehrilerimizin desteğiyle başardık. Gezköylü hemşehrilerime sergiledikleri özveri ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Ilıca’da da aynı şekilde istişare edeceğiz, şartları ortaya koyacağız. Bizim niyetimiz hiçbir hemşehrimizin mağdur olmamasıdır. Bunun için elimizden geleni tüm samimiyetimizle, inancımızla yapıyoruz. Ilıca’daki hemşehrilerimizin de bize destek vereceklerine inanıyoruz. El birliğiyle Ilıcamızın kaderini ve çehresini değiştireceğiz. Turizm Merkezi vizyonuna yakışır bir görünüme kavuşturacağız.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.