ESKİ BAŞKAN, DOĞDUĞU KÖYE OKUL YAPTIRDI

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi'nin eski başkanı Vehbi Orakçı, Horasan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'ne okul yaptırdı. İstanbul Beylikdüzü Belediye eski Başkanı işadamı Vehbi Orakçı'nın köyüne yaptırdığı okul törenle açıldı.

29 Eylül 2013 Pazar 13:50
ESKİ BAŞKAN, DOĞDUĞU KÖYE OKUL YAPTIRDI
Erzurum'un Horasan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde açılışı yapılan Rabia Orakçı Ortaokulu'nun açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Horasan Kaymakamı Emre Çınar, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İstanbul'dan gelen iş adamları, köy halkı ve öğrenciler katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köydeki 2 katlı 8 derslikli, kaloriferli ve içerisinde kütüphane ile bilgisayar odası bulunan ortaokulun açılışı öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Erzurum bar ekibinin gösterisi ardından konuşma yapan işadamı Vehbi Orakçı, yaşadığı o günleri anlatınca ağlamamak için kendisini güçlükle tuttu. Orakçı, "Hayatımda iz bırakan olayların başında buradan baktığımda gördüğüm annemin kabristanı olmuştur. 9 yaşındaydım. Hastalanan annemi yollar kardan kapalı olduğu için götüremedik. Köyden yaklaşık 30 kişi atlı kızakla annemi hastaneye götürdük. Ancak, cenazesi geri geldi. Şimdi çok şükür ambulans helikopterler var. Gidip hastayı alıyor. Köyümüzde okul yoktu. Ben devletin imkanları ile okudum. İçişleri Bakanımız Muammer Güler 1980-82 döneminde Horasan Kaymakamıydı. Köyümüze gelmişti. O dönem ilkokulu bitirmiştim. Köyümüzde ortaokul olmadığı için hayvancılıkla uğraşan babama yardım ediyordum. Muammer bey, benim ortaokula neden gitmediğimi sordu. Okumak istediğimi ancak köyde okul olmadığı için gidemediğimi söyledim. 'Gel arabama bin seni okula kaydettirmeye götüreyim' dedi. Sonra biz Horasan'daki Yibo gittik. Okudum. İstanbul'da belediye başkanı olduğum dönemde Muammer Güler de İstanbul valisiydi. Şimdi ise İçişleri Bakanı. İnşallah memleketimize güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Babamın çok büyük emekleri var. 32 yıldır evlenmedi, bize hem annelik hem de babalık yaptı. Okul yoktu okuyamadım. Dolayısıyla hizmetin yokluğunu çeken iş adamı, siyasetçi olarak inşallah bundan sonrada bölgemize hizmet yapacağım."
Vehbi Orakçı'nın konuşması ardından çocukların kürsüye çıkarak duygularını anlattı. İşadamı Vehbi Orakçı'nın babası Reşat ile eşi Şehnaz gözyaşlarını tutamadı. Havanın bozması üzerine aradaki konuşmacıları iptal ettirip kürsüye çıkan Vali Ahmet Altıparmak, şöyle dedi:
"Vehbi bey duygularını dile getirdi. Yaşadıkları çok anlamlı. Herkes bu yaşantıdan bir ders çıkarabilir. Gelecek nesilde örnek olabilecek hayatını özetledi. Zamanında bir Kaymakamın elinden tutması karşımıza bir eser olarak çıkmıştır. İçişleri bakanımız bir cevher vardı onu ortaya çıkardı. Başkan Orakçı'da kendisini gibi cevherlerin önünü açmak için köyüne okul yaptırmıştır."
Konuşmaların ardından Vehbi Orakçı annesi Rabia Orakçı'nın adını verdiği ortaokulun açılış kurdelesini protokol ile birlikte kesti. Vali Ahmet Altıparmak ve Vehbi Orakçı davetlilerle birlikte okulu gezerek öğrencilerle birlikte sırada oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Editör

Son Güncelleme: 29.09.2013 13:51
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOkulVehbi Orakçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.