ESENLER MEYDANINDA MISIRDAKİ DARBE PROTESTO EDİLDİ

Esenler Sivil Dayanışma Platformu ismiyle bir araya gelen gönüllü kuruluşlar Esenler Dörtyol meydanında Mısırdaki askeri darbeyi ve katliamı protesto ettiler.

19 Temmuz 2013 Cuma 09:50
ESENLER MEYDANINDA MISIRDAKİ DARBE PROTESTO EDİLDİ
Dörtyol Merkez Camisinde teravih namazından sonra toplanan kalabalık ‘Diren Mursi Defol Sisi, Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, Esenler’den Mursi’ye Bin Selam, Dik Dur Eğilme Esenlerle Seninle’ şeklinde sloganlar atarak ramazan etkinliklerinin yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçtiler.
Ellerindeki döviz ve posterlerle Sahneye çıkan Esenler Sivil Dayanışma Platformu üyeleri ve bir grup gösterici sahnede bir süre slogan atarak mısırda yaşananları protesto etti. Daha sonra Nihat Yeşilyurt’un selam cümleleri, Esidap adına Mahmut Balcı’nın okuduğu basın açıklaması ve Sefer Yakut’un yaptığı dua ile hareketlenen meydandaki eylemciler sloganlar atarak Mısırdaki darbeyi ve Müslüman kardeşlere yönelik haksızlıkları protesto ettiler. Meydanda yapmayı düşündükleri basın açıklamasını ramazan etkinliklerinin yapıldığı sahnede yapılmasına izin vermesinden dolayı Esenler Belediye Başkan Tevfik Göksu’ya teşekkür eden Esenler Sivil Dayanışma Platformu bundan sonra da yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla bu tür etkinlikler yapacaklarını belirttiler. Mısırdaki katliama sessiz kalmayan Esenler Sivil Dayanışma Platformu’na teşekkür ederek sessizce dağılan eylemciler Mısırdaki haksızlığın bir an önce sona ermesi gerektiğini belirttiler.
Darbelere Tepki Eylemi Ve Basın Açıklamasında Yapılan Konuşma Metinleri:
‘Selam olsun
Selam olsun zulme uğrayanların yanında olanlara,
Selam olsun Allah’a vermiş olduğu söze sadık olanlara,
Selam olsun Gazzede, Halepte, Adeviyye meydanında zalimlere karşı direnenlere,
Selam olsun dünyanın efendilerine karşı onurluca mücadele edenlere,
Selam olsun Esenlerden Adeviyye meydanına destek verenlere,
Esenlerin güzel insanları, Mısırda zalimlere karşı direnen Müslüman kardeşlere destek olmak, onların direnişini ruhumuzda hissetmek,
Müslümanların bir binanın tuğlaları gibi olduğunu dünyaya haykırmak için buradayız.’

Esenler Sivil Dayanışma Platformu’nun Yaptığı Basın Açıklamasının Tam Metni:
‘Tüm Darbeleri ve Darbecileri Lanetliyoruz.
Selam, tüm Müslümanların üzerine olsun. Kıymetli kardeşlerimiz,
-Bereket ayı olan ramazana kavuştuğumuz için sevinçliyiz ancak çevremizde yaşanan bazı olaylardan dolayı ise çok üzüntülüyüz.
-Allah Şura 39.ayette şöyle buyurmaktadır:  Rablerine icabet edenler şu kimselerdir: onlar namazı dosdoğru kılanlar; işlerini aralarında danışarak yapanlar, Allah yolunda harcayanlar, bir saldırıya uğradıkları zaman, aralarında yardımlaşanlardır.’
-Demek ki müslüman olmak; namaz kılmanın, oruç tutmanın yanında aynı zamanda Suriye’de, Arakanda, Doğu Türkistan’da ve Mısırda akan kanı, zulmü, hukuksuzluğu ve katliamları gören ve bunların son bulması için çaba gösteren yürekli ve duyarlı insan demektir.
Kıymetli Müslümanlar,
-Ülkemizde ve çevremizde endişe verici olaylar yaşanmakta. 1960,1970,1980,1997 dönemleri halkın özgür iradesiyle seçilmiş iktidarlara müdahalelerin yapıldığı acı dönemlerdir.
-Bildiğiniz üzere yerli ve yabancı darbeciler Türkiye’de 1997 yılında iktidar ortağı olan Refah Partisini 28 Şubat Darbesiyle iktidardan indirmek suretiyle kendilerince yeni bir düzen kurmak istediler. Geçmişi unutmayanlar bilirler ki binlerce insanımız mağdur oldu. Ancak duyarlı Müslümanlar direndi ve feraset sahibi milletimiz darbecilere teslim olmadı. Yapılan ilk seçimlerde yeni bir hükümet kuruldu. Şimdi ise halkın % 50’nin üzerinde desteğine sahip bir iktidarı devirip kendi kafalarına göre yeni bir iktidar kurmak için çeşitli eylemler düzenleniyor.
-Müslümanların yaşadıkları çeşitli ülkelerde kimi yerde ağaç katliamı, kimi yerde ekmek zammı, kimi yerde yol ücretleri bahane edilerek meydanlara dökülen insanlara ‘hükümet istifa’ sloganları attırılmakta. Hamdolsun milletimiz bu oyunlara gelmedi ve inşallah gelmeyecektir.
Ey Esenler Halkı Dikkat Ediniz,
-Bölgesel bir güç olmaya başlayan Türkiye’nin, Brezilya’nın, Arjantin’nin aynı merkezlerce organize edilen gösterilerle karşı karşıya kalmasını iyi düşünmeliyiz.  Bir ay önce Türkiye’de gerçekleşmeyen darbeciliklerini şimdi ise bir yılını yeni doldurmuş, halkın % 50 nin üzerinde oyuna sahip Mısır tarihinde yapılan ilk özgür seçimlerde Muhammed Mursi’yi devirmek suretiyle sürdürmek istiyorlar. Hamdolsun ki olsun ki Mısır halkı dik durmaya devam ediyor.
-Sosyal, siyasal ve ekonomik şartlar bakımından kıskaca alınan Muhammed Mursi eski diktatörün adamları, ulusal ve uluslararası iktidar odaklarının işbirliği ile cumhurbaşkanlığından uzaklaştırıldı.
-Peki tahrirdeki ordu destekli eylemciler ne diyorlardı:
Muhammed Mursi’den yalnızca 1 yıllık görevi içerisinde ekonomisi ve siyasal sistemi çökmüş bir Mısır’ı hemen düzlüğe çıkarmasını istiyorlardı.
-Demokratik değerlerle bizleri kandıran Amerika ve batı dünyası Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de ve dünyanın birçok bölgesinde zulme destek olurken katliama dönüşen bir darbeye darbe denmekten uzak duruyor.
Aziz kardeşlerimiz,
-Haksızlıklara karşı durmak ve dayanışmak amacıyla bir araya gelen Esenler Sivil Dayanışma Platformu olarak çevremizde yaşanan insanlık dışı bu tür gelişmelere karşı tepkimizi göstermek ve büyük bir utanç manzarasına dönüşmüş olan olaylara karşı dik durmak için buradayız.
-İslam dünyasının bir çok yerinde birileri bizi birbirimize düşürmek, kardeşkanı akıtmak, bir arada yaşayan insanları sokaklara dökmek için yoğun çaba gösteriyor.
-Bizler Arakanda, Gazzede ve Suriyede’ki zulme karşı direnen kardeşlerimize destek olmaya çalışırken aynı senaryolarla Mısır da parçalanmak isteniyor. İsrail’e karşı hep yenilen Mısır Ordusu şimdi ise gücünü Müslümanlara karşı kullanmakta.
Ey Aziz Milletimiz, – Bizler Mısır’lı kardeşlerimizin yanındayız. Mısır’daki kardeşlerimizi savunmak bir ülkenin içişlerine karışmak değildir. Çünkü Mısır’ı savunmak Gazze’yi savunmaktır, Mısır’ı Şam’ı, savunmak Antep’i savunmaktır.  Antep’i savunmak İstanbul’u savunmaktır. Çünkü İstanbul da Mısır da Ümmetindir.
-İslam dünyası gizli bir haçlı savaşı ile karşı karşıyadır. O halde bize düşen böyle bir ortamda kendi iç sorunlarımızı uğraşmak yerine kardeşlik bağlarımızı pekiştirmeli ve bizim adımıza kefen giydiğini söyleyenleri yalnız bırakmamalı.
-Birileri çalışıyor diyerek yan yatanlar bilmeli ki bir süre sonra yatacak yerleri olmayacaktır.
-Unutmayalım ve şayet uyanık olmaz ise dün Menderes’i, Turgut Özal’ı ve Necmettin Erbakan’ı harcayanlar bugün de başka siyasi liderlerimizi harcamaktan çekinmeyecekler.
-Bizler Müslüman’ız! Yeryüzünde hakkın ve adaletin hakim kılınması için mücadele etmekle mükellef insanlarız. Zulme, katliama, vahşete sessiz kalamayız! Kardeşlerimizin maruz kaldığı zulümleri görmezden gelemeyiz.
-Bedeli ne olursa olsun zalimlere karşı dik durmaya ve mazlumların yanında olmaya devam etmeliyiz.
-Tekrar söylüyoruz ki bugün Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin en önemli tarafı işgalci İsrail’dir. Bu darbe Kapalı olan kapıları Filistinli kardeşlerimizin kullanımına açan Mursi’ye karşı yapılmıştır. Amaç büyük İsrail’i kurmaktır.
-Çocukları kadınları ve müslümanları katleden darbecilerin amacı Dünya Müslümanlarını birbirinden koparmaktır. Darbeciler Mısır üzerinden İsrail’in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaş politikalarını sürdürmek amacıyla yapılmıştır.
Kıymetli Esenler Halkı
-Bizler Allah için dik duran alimleri severiz. Ancak benzerleri bizde de olan bazı çıkarcı sözde alimler Mısır’da El Ezher Âlimleri; adaletli bir duruş sergilemeyerek, haklının yanında durmayarak darbecileri desteklediler.Bu durum Müslümanları hayal kırıklığına uğratmıştır.
-Kuruluş amacı haksızlıklara karşı birlikte durmak ve iyiliği yaygınlaştırmak olan Esenler sivil Dayanışma Platformu olarak herkesi Mısırda’ki bu darbeyi ve bizdeki darbeseverlere karşı dik durmaya, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanan insanları Mısır halkının seçilmiş lideri olan Mursi’ye destek vermeye, dik durmaya davet ediyoruz. Müslüman kardeşlerine yapılan haksızlıklara karşı direnmek zorundadır.
-Her müslümanın dünyanın neresinde olursa olsun hangi mezhepten hangi renkten olursa olsun onun yanında yer alır.
-Allah bizden mazlum kardeşlerine yardım etmeyi kafirlere karşı onların yanında olmayı emretmektedir. Safımızı belli etmek için buradayız.
-Ve hep bir ağızdan diyoruz ki: Ey zalimler, ey katiller, ey sömürücüler ve ey ikiyüzlüler İslam dünyasını rahat bırakın. Kirli ellerinizi mazlumların ve fakirlerin üzerinden çekin.
-Ey Kardeşlerimiz Son sözümüz şudur: Zulme ve darbelerin her türlüsüne karşı direnmeye devam edelim. Zaman kardeşlik ve dayanışma zamanıdır. Büyük oyunu görelim. Oyunlaraa gelmeyelim.
-Birileri ‘bu bir ağaç meselesi değildir anlamadınız mı derken aslında bize de diyorlar ki uyanık olun. Aksi halde ayağınız kayacaktır. Dik duralım ve ayağımız kaymasın.
- Onurlu olmak Zulme ve darbelere karşı olmaktır.
-Zulme sessiz kalan şeytanlar olamayız.’
Esenler Sivil Dayanışma Platformu
 
Esenler Meydanında Yapılan Mısırdaki Darbe Protestosunda Okunan Dua:
‘Mısırdaki kardeşlerimiz ve İslam ümmeti için:
Ey Rabbimiz, kaç yüzyıldır devam eden esaretimize son ver.
Ey Rabbimiz, bizi kafirlerin, zalimlerin, emperyalistlerin zulmünden, işlerimize karışmasından bizi kurtar,
Ey Rabbimiz, bize acı, bize merhamet eyle, kalplerimiz yalnız senin için çarpsın.
Seni seven kullar, mazlum ve mağdurlar için bizi affet.
Bizi yanlış kişilerle, yanlış sistemlerle bir arada bulundurma .
Hep Hakk’ın ve hakikatin yanında olmayı nasip eyle.
Allah’ım bizi sana yalvaran, seni seven, senin yolunda yürüyenlerden eyle.
Ey Rabbimiz, bizi yollarını kaybetmiş kuşların say, nusretini ve rahmetini gönder.
Erkeklerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza gençlerimize edeple ve iffet nasip eyle.
Gençlerimizi kalbi iman ve cihad aşkı, ümmet bilinci ile çarpanlardan eyle.
Milletimize dilenen değil direnen,
Alan değil veren, kandıran değil aydınlatan, satan değil örnek olan,
Yatan değil çalışan,
İsraf eden değil infak edenlerden eyle.
Ey Rabbimiz, bizi cesaret ve umutla donat.
Merhamet ve cesareti aynı anda kuşanan gerçek müminlerden eyle bizi.
Ey Rabbimiz, yorgunuz Rabbimiz bize acı.
Ey Rabbimiz, zalimlerin işgaliyle, yağmasıyla talan olmuş Müslüman memleketlerinde ölen, şehid olan kullarının kanları hürmetine,
Uhud’da şehid olmuş Ashab hürmetine,
Çocuk, kadın, demeden Suriye’de, Mısır’da Müslüman kanı döken sözde Müslüman görünümlü zalimleri kahru perişan eyle.
Mazlum kardeşlerimize yardım eyle.
Ey rabbimiz, bize direnme ve mücadele azmi ver.
Cesaret ve basiretle birleştir güçlerimizi.
Bizleri sadece yeme içme toplantıları için değil, aynı zamanda zor anlarda ve zor işlerde koşan, koşturan, coşan ve coşturan heyecan dolu Müslümanlardan eyle.
Alimlerimize, aydınlarımıza, eğitimcilerimize darbecilerin yanında değil hakkın ve hakikatin yanında olmayı ve Allah için hakikati söyleme cesareti ver.
Siyasetçilerimize ve yöneticilerimize darbecilerin yanında değil halkın yanında olma cesareti ver.
Ey rabbimiz, içimizdeki bazı beyinsizler ve batıperestler yüzünden bizleri helak etme.
Ey Rabbimiz, kalplerimizi telif et. Bizi birleştir. Bizi ayrılık, gayrılık, nifak ve bozgunculuk çıkaran kullarından eyleme.
Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan düşmanlarımıza fırsat verme.
Ey Rabbimiz, Arakan’da Suriye’de, Mısır’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde vatanları ve senin için mücadele edenlere yardım eyle.
Bizlere her zaman Müslümanlarla birlikte olma şuuru ver.
Ey alemlerin rabbi olan Allah’ımız, biz müslümanları sadece Mazlum kardeşlerimize yardım eyle demeyen ve her gününü senin rızana uygun işlerle geçiren Salihlerden, salihalardan, mücahit ve mücahidelerden eyle.
Amin amin amin Velhamdulilahi rabbi alemin başta Mısır’da tüm İslam coğrafyasında şehitlerimizin ruhu için el fatiha’

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2013 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.