ESAV ERZURUM’LULARI BİRARAYA GETİRDİ

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Erzurum'un 95’nci Kurtuluş Yıl dönümü dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda bir kutlama gecesi düzenledi.

18 Mart 2013 Pazartesi 12:49
ESAV ERZURUM’LULARI BİRARAYA GETİRDİ
Ankara'daki Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

AŞIKLARA İLGİ

Programın ilk bölümünde Aşıklar, Erzurum ve Dadaşlık üzerine türkü ve şiirler söyleyerek geceye renk kattı. Ozanlara büyük tezahürat yapan ve onlarla coşan Dadaşlar, ESAV bünyesinde faaliyet gösteren Erkek ve Bayan halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile 12 Mart coşkusunu gurbette yaşadı.

Erzurum kadın ve erkek bar ekibi gösterilerini ayakta alkışlarla izleyen gurbetteki dadaşlar Anadolu Ateşi dans grubunun gösterilerini de ilgiyle izledi.

Gecede, sunucunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafını okuması salondan büyük alkış aldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak da geceye kutlama mesajlarıyla katıldı.

Gecenin protokol misafirleri arasında ise, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Diyanet İşleri esi başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, İmar İskan eski Bakanlarından Selahattin Babüroğlu, Arı Dersaneleri, Arı Okulları ve Çankaya Üniversitesi kurucusu Sıtkı Alp, Akasya Termal Tesisler kurucusu Prof.Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Mehmet Kahraman ve Şahabettin Elçi yer aldı.

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur yaptığı konuşmada, amaçlarının Erzurum kültür ve tarihini yaşatmak, genç nesillere aktarmak olduğunu vurguladı. Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e katkılarından dolayı minnettar olduklarını ifade eden Aksungur, 22 Haziran 2013 tarihinde Ankara Çamlıdere de yapılacak olan yayla şenliğine davet ettiği dadaşları selamladı.

Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ da geceye katılanlara hitaben yaptığı kısa konuşmasında; önemli ve anlamlı bir gecede beraber olmaktan mutlu olduğunu, birlik ve beraberlikten güç doğacağını, bu gece de gönüllerin birleştiğini kaydetti.

Düzenlenen gece de Erzurumlu THM Sanatçısı Nurullah Akçayır ve bazı sanatçılar, yöresel türkülerle izleyicileri coştururken, tribünlerden salona inen bay bayan katılımcılar halay çekip türkülere iştirak etti.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2013 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.