Erzurum’un paşası değişti; İşte yeni Kolordu Komutanı

Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'na Tümgeneral Erhan Uzun atandı.

admin
admin
05 Ağustos 2020 Çarşamba 07:38
Erzurum’un paşası değişti; İşte yeni Kolordu Komutanı

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 127 General ve Amiralin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Erzurum 9. Kolordu Komutanı da değişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 74 Generalin ataması yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 36 Amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 17 Generalin görev yerleri ve pozisyonları değişti.

ERZURUM’A ERHAN UZUN ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı’nın yerine Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet (MÖGK) Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun atandı.

6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet (MÖGK) Komutanlığı sınır ötesi operasyonlarda önemli rol üstleniyor.

Öte yandan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı oldu.

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 06.08.2020 07:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gülümser 2020-08-05 11:52:24

yolun acık olsun can parcamız hiç ayrılmadıgın dogru yolun daima acık olsun