ERZURUM’UN FİDAN ÜRETİM MERKEZİ AÇILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent için vaat ettiği yatırımları bir bir hayata geçiriyor.

admin
admin
08 Eylül 2016 Perşembe 23:27
ERZURUM’UN FİDAN ÜRETİM MERKEZİ AÇILDI
Büyükşehir’in dev çevre yatırımlarından biri olan ÇETAŞ Fidan Üretim Merkezi, düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Askeri Havaalanı yolu üzerinde kurulan tesisin açılış konuşmasını yapan ÇETAŞ Genel Müdürü Semih Polat, tesisin teknik özelliklerini anlattı. Polat, fidan üretim merkezinin 16 dönümlük bir alan olarak yapıldığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, “Bu şirketleri kurarken amacımız Erzurum’a katma değer sağlamak ve özel sektöre öncülük etmektir. Bu şirketlerle özel sektörü de teşvik etmeyi istiyoruz. Şuan 5 milyon değerinde bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Hem süs çiçek yetiştiriciliği hem de ihtiyaç duyulan ekipmanların üretim tesisleri yapıldı. Bu tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi de, “Erzurum Büyükşehir Belediyemiz her alanda bir faaliyet yapıyor. Boşluk görülen yerde hemen çalışmalar başlatıyor. Öncülük adına her şey yapılıyor. Tarım alanında da tespit edilen boşluk bu güzel tesis ile kapatılmış oldu. Bu yatırım şehrimize hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hizmet siyaseti’ kavramı üzerinde Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Aydemir, “Hizmet siyaseti kavramı Türkiye’de en geçerli kavramlardan biridir. Bunu bizim siyasi adresimiz zemine yaydı. Belediyeler bu işin öncüsü oldu. Yaklaşık iki yılı aşkın zamandır Başkanımız her an, ‘Nasıl yaparım da hizmeti, Erzurum’a çok daha kalıcı kılar hale getiririm’ diye düşünüyor. Çok sayıda açılış yaptık. Bundan dolayı da kendisiyle övünüyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.
ERZURUM YATIRIMLARLA BÜYÜYOR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, söz konusu yatırımın sadece Erzurum için değil bölge için de çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kamu iktisadi teşebbüslerinden bir olan ÇETAŞ (Erzurum Çevre Temizlik, Ağaç, Peyzaj ve Enerji Ticaret Sanayi Anonim Şirketi) tarafından 16 dönüme kurulan fidan üretim merkezi, bahçe market, sera ve şirket idari binasının Erzurum ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Sekmen, “Erzurum sürekli yeni bir hizmetle tanışıyor. Tabi belediyecilik denince aklımıza yeşil bir çevre, temizlik, peyzaj işleri geliyor. İşte bunları yapacak olan bir şirket kurduk. Biz bu şirketi büyütmeye çalışıyoruz. Bundan sonra sadece Erzurum değil çevre illere de hizmet verecek bir devlet şirketi oluşturuldu. Eğer siz modern bir şehircilik yapmak istiyorsanız mutlaka önemli adımlar atmanız lazım. İşte şehrimiz Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri. Ama görüyoruz ki ağaçlandırma konusunda, çevre konusunda arzu edilen noktada değil. Bunun düzelmesi için belediyemiz gereken çalışmaları süratle devam ettiriyor” dedi.
“ŞEHRİN ÖZ KAYNAKLARINI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”
Başkan Mehmet Sekmen, “Yeşil bir çevre ve doğal kaynakların korunması noktasında Avrupa ve ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip ederek koruma ve kullanma dengesini gözeten bir anlayışla şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Nitelikli bir kalkınma ortamının ancak sürdürülebilir bir çevre yaklaşımı ile mümkün olacağını benimseyen bizler, bugün gelinen noktada üreten ve kendi öz kaynaklarıyla ürettiğini yatırıma dönüştüren bir konuma ulaştık” diye konuştu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum; bir üretim merkezi ve marka kent olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerliyor. İşte bugün burada yeni bir yatırımı daha şehrimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden biri olan ÇETAŞ’ın bünyesinde kurulan Fidan Üretim Merkezi ile çevresel yatırımlarımıza yeni bir ufuk kazandıracağız. Çevre çalışmalarımızın daha işlevsel hale gelmesi ve kendi kaynaklarımızı kullanma açısından hayata geçirilen ÇETAŞ Fidan Üretim Merkezi’nde fidan, ağaç, çiçek ve bitki yetiştireceğiz. Bölgemizde bir ilk olma özelliğini taşıyan bu üretim merkezi sayesinde ağaçlandırma, çevre düzenlemesi, peyzaj ve şehir mimarisinde kalitesi yüksek çevre ürünleri kentin doğal hayatına adeta renk katacak. Bahçe ekipmanları, zengin bitki türleri ve yardımcı ürünlerin satışa sunulacağı Bahçe Market ile birlikte ilgili sektördeki hammadde ve ithalat sorunu da tamamen ortadan kalkacak.”
“ÜRETİM MERKEZİYLE HAM MADDE VE PAZAR SORUNU ARTIK KALMAYACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir’in çevre yatırımlarından biri olan Fidan Üretim Merkezi ile birlikte ham madde ve pazar sorununun ortadan kalkacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Fidan Üretim Merkezi içerisinde yer alan ÇETAŞ Sera’da mevcut yeşil alanların nitelikli bir hale gelmesi ve ilimizde seracılığın daha da yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Şehrimizin kentsel değişiminde, kentsel veya kırsal peyzaj yönetiminde yeşil fikirleri hayata geçirecek olan bu merkez, sadece ilimiz için değil Doğu Bölgesi için de yenilikçi projeler üretecek. Bölgemizin kalkınması noktasında çevresel danışmanlık hizmeti sağlayacak olan üretim merkezimiz, bölge, yöre ve havza yönetimi ile makro ölçekli projeleri hayata geçirecek. Fidan Üretim Merkezi görüldüğü gibi şehrimiz ve bölgemizdeki çevre ve bitkisel ürün ihtiyacını karşılayıp, ürettiği biyo çeşitliliği destekleyen çevresel tasarımlarla sektör ve pazar sorununa çözüm sunacaktır. Bizler günümüzün rekabetçi dünyasında insana, insanın niteliklerine, sağlıklı ve yeşil bir çevreye, doğa ve gelecek nesillere kuşaktan kuşağa aktarılan yatırımlar yapıyoruz. Bir fidanı üretmek tıpkı bir çocuğu büyütmek gibidir. Fahri Kâinat Efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor; ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir fidan varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.’ İşte biz böyle bir anlayışa sahip Sevgili Peygamberimizin ümmeti ve muhteşem bir İslam medeniyetinin çocuklarıyız. Yarınlarımıza, çocuklarımız ve neslimize fidan üretecek ve ağaç sevgisini kazandıracak olan bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu güzel hizmetin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Yapılan konuşmaların ardından tören alanında bulunan protokol üyeleri, kurdele keserek tesisin açılışını yaptı. Başkan Sekmen, beraberindekilerle tesisi gezdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.