ERZURUMLULAR KURTULUŞ GÜNÜ’NDE SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

​​​​​​​Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde Dadaşlar, şehrin ilk mabedi olan Erzurum Kale Mescidi’nde sabah namazını kıldı.

admin
admin
12 Mart 2017 Pazar 23:36
ERZURUMLULAR KURTULUŞ GÜNÜ’NDE SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı’nca ortaklaşa düzenlenen programda, Kale Mescidi ve Saat Kulesi’nin bulunduğu alanda bir araya gelen Erzurumlular, sabah namazını huşu içinde eda etti.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Yarba, diğer yetkililer ve vatandaşların iştirak ettiği sabah namazını Ali Tel kıldırdı.

Kar yağışına aldırmadan Erzurum Kalesi’nde kurtuluşun tarihi atmosferine tanıklık eden Dadaşlar, şehitlerin aziz ruhlarını yâd etti. Namazın ardından vatandaşlara Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından izzet ve ikramda bulunuldu.

Başkan Vekili Mevlüt Doğan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğimizde 12 Mart Kurtuluş Günü’müzün ruhunu bizzat yaşadık. 12 Mart 1918 tarihi Erzurum Kalesi’nin beklediği kutsal bir sabahtır. İşte bugün tarihe tanıklık etmek amacıyla hemşerilerimizle birlikte sabah namazını eda ettik. O gün ecdadımız çoluğu çocuğu, kadını, yaşlısı, genciyle düşmana göğsünü nasıl siper ettiyse, bugün de 15 Temmuz’da olduğu gibi milli direnişle birlikte vatanımızı postallı satılmış vatan hainlerinden temizledik. İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96’ıncı yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yahya 2017-03-13 15:57:50

Allah bu organizasyonu olusturanlardan Allah razı olsun cok manalı topluma örnek olacak bir davranıstı