ERZURUMLULAR İZMİR’DE REKOR KIRDI

Erzurumlular İzmir’de rekor kırdı. İzmir’de hemşehri dernek sayısında ilk sırada Erzurum yer aldı.

17 Ekim 2013 Perşembe 13:21
ERZURUMLULAR İZMİR’DE REKOR KIRDI
İzmir Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, 600 hemşehri derneğinin bulunduğu şehirde 47 Erzurumlular derneği olduğunu açıkladı. Erzurum bu sayı ile ilk sırada yer aldı.
Erzurum'un 47 dernekle kentte en fazla derneği olan il olduğunu kaydeden Korkmaz, Erzurum'un ardından 21 dernekle Mardin'in, 10 dernekle Konya'nın geldiğini söyledi.
Bilecik, Hakkari, Osmaniye, Kilis, Bartın, Şırnak, Bursa, Kocaeli, Düzce, Hatay  ile İstanbul ve Ankara'nın ise İzmir'de hemşehri derneğinin bulunmadığı belirtildi.
Korkmaz, kentte İzmir dışındaki Ege Bölgesi illeri, Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi toplamından fazla hemşehri derneği olduğunu söyledi.
Son yıllarda devletin sivil toplum kuruluşlarına yaklaşımının değiştiğini, birlikte çalışmaya gayret edildiğini aktaran Korkmaz, kurulan derneklerin de dar amaçlı olmaktan çıkıp daha fazla insana fayda sağlamaya, mesleki gelişmeye katkı koymaya yöneldiğini kaydetti. Korkmaz, Dernekler İl Müdürlüğü'nün faaliyete başladığı 2004 yılında 169 derneğin kurulduğunu ifade ederek, "Bu sayı her yıl artarak devam ediyor. 2011 yılında 389'a ulaşan rakam, 2012'de 488'e çıkmıştı. Bu yıl eylül ayı sonu itibariyle kurulan yeni dernek sayısı 383" diye konuştu.
İzmir'de 47 Erzurumlular derneği var
Kentte 5 bin 377 faal dernek bulunduğunu dile getiren Korkmaz, en fazla derneğin sportif amaçlı kurulduğunu, 700 civarındaki bu dernekleri yaklaşık 640 dernekle cami yaptırma ve yaşatma derneklerinin takip ettiğini söyledi.
Korkmaz, İzmir'de 600'den fazla da hemşehri derneği bulunduğuna dikkati çekerek, "İzmir'de, İzmir dışındaki Ege Bölgesi illeri, Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi toplamından fazla hemşehri derneği var. Bu durum kentin çok fazla göç almasından kaynaklanıyor" dedi. Erzurum'un 47 dernekle kentte en fazla derneği olan il olduğunu kaydeden Korkmaz, Erzurum'un ardından 21 dernekle Mardin'in, 10 dernekle Konya'nın geldiğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 17.10.2013 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.