ERZURUMLULAR DERNEĞİ’NDEN GENİŞ KATILIMLI KAHVALTI

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin ev sahipliğini yaptığı kahvaltı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

26 Şubat 2013 Salı 12:29
ERZURUMLULAR DERNEĞİ’NDEN GENİŞ KATILIMLI KAHVALTI
Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde verilen kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanefi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Demokratik Sol Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Mesut Kaba, İl Meclis Üyesi Hasan Karaca, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Eski Başkanlarından Münip Karakoç, Vahdet Akın, Esved Koçak, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, kahvaltıya katılanlara teşekkür ederek bu tür programların ilerleyen dönemlerde süreceğini belirtti. Kahvaltı yapılan duanın ardından kahvaltıda Erzurum yöresine ait tatlar misafirlere ikram edildi. Yoğun bir katılımın olduğu kahvaltıda dernek dışına da katılımcılar için masa kuruldu.

Kahvaltı sonrası söz alan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Bugün burada bu kahvaltı sofasında olmaktan onur duydum. Bütün siyasi partileri bir arada buluşturan Erzurumlular Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizlerin fikri zikri ne olursa olsun hangi siyasi kulvarda olursak olalım derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız için el ele vermeliyiz. AK Parti, CHP, MHP VE DSP ilçe başkanlarına bugün burada oldukları için teşekkür ediyorum. Allah bu birlikteliği bizlere her zaman nasip etsin.” Dedi. Sonrasında söz alan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de Başkan Korkmaz’ın ifadelerine benzer temennilerde bulunarak kahvaltıyı organize eden dernek yönetimine teşekkür etti.

Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Dernekler ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı. Bugün Erzurumlular Derneği bunu başardı, kendilerini kutluyorum.” Diye konuşurken, kahvaltıdan çok Erzurumluların verdiği sıcaklığın kendilerine yettiğini belirterek söz alan CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez emeği geçen herkese teşekkür etti. Sonrasında söz alan DSP İlçe Başkanı Mesut Kaba ise “Bu özel gün burada olmak bana büyük keyif verdi.” Dedi. MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Bugün buradaki birlik ortamını sağlayan, aynı zamanda Çerkezköy'de dernekçilik anlayışına farklılık getiren ve değer katan Nurettin başkanımı tebrik ediyor, kutluyorum.’ Diyerek “Hayata tutunuş çabamız ve birliktelik oluşturma gayretlerimiz doğumla birlikte, dünyaya geldiğimiz çatı altında başlar. Anne, baba ve kardeşlerle oluşturulan bu çatıya biz aile deriz. Sonra en yakınımızdaki komşularımızla birlik olma ve dayanışma gayreti içinde oluruz. Sonra köylerle şehirleri oluşturur ve aynı şehirin gelişimi ve yükselmesi için birlikte hareket ederiz; bu beraberliğe hemşehrilik deriz. Sonra çeşitli nedenlerle başka başka şehirlere göç eder,oralarda bugün olduğu gibi bir hemşehri derneğinde dayanışma içinde oluruz..Ve sonra Ardahan'dan Edirne'ye,Sinop'tan Hatay'a kadar olan çizgiler içersinde tüm insanlarımızla aynı vatan, aynı bayrak için hep birlikte mücadele etmek için bir birliktelik oluştururuz. Biz bu aynı bayrak, aynı vatan için bir araya gelenlere ''millet'' deriz. Milletin daha yükseklere tırmanma hareketi ve ülküsüne de ''milliyetçilik'' deriz. Biz bu milliyetçiliği düşürülmeye çalışılan ayaklar altından alır,başımıza tac ederiz. Daha güzel birlikteliklerde hep beraber olmak ümidiyle herkese teşekkür ediyor,katkıda bulunan arkadaşlarımızı kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Programın sonunda yeniden söz alan Edip Nurettin Akın “Bazı dernekler bazı kişilerin hayırlarıyla ayakta durur. Bazı yönetim kurulu arkadaşlarımızın bu dernek üzerinde çok emekleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum.’ Akın’ın konuşmasının ardından Derneğe katkılarından dolayı iş adamları Yasin Çelik, Sırrı Kadak ile Ahmet Korkmaz’a birer plaket takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


Editör

Son Güncelleme: 26.02.2013 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.