Erzurumlu Vali’ye yeni görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yeni atama kararı yayımlandı. Buna göre; AFAD başkanı olarak Kırıkkale’nin Erzurumlu Valisi Yunus Sezer oldu.

admin
admin
11 Eylül 2021 Cumartesi 00:00
Erzurumlu Vali’ye yeni görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yeni atama kararı yayımlandı. Buna göre; AFAD başkanı olarak Kırıkkale’nin Erzurumlu Valisi Yunus Sezer oldu.

11 Eylül Resmi Gazete ile atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Yapılan atamalarla beraber vatandaşlar bu isimlere ilişkin detayları merak ediyor. Resmi gazetede yer alan karara göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Faruk Özçelik ve Ertuğrul Soysal olurken AFAD başkanı ise Kırıkkale Valisi Yunus Sezer oldu.

YUNUS SEZER KİMDİR?

Yunus Sezer 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamlayan Sezer, 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilen Sezer, 2001'de kaymakam adayı olarak mesleğe başladı ve sırasıyla Edirne Lalapaşa Kaymakam Vekilliği, İzmir Beydağ Kaymakam Vekilliği, İngiltere'de yurt dışı stajı, Giresun Alucra Kaymakamlığı, Sivas Altınyayla Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Diyarbakır Silvan Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, bakan danışmanlığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı yaptı.

Sezer, 26 Ekim 2018'de Kırıkkale Valisi olarak atanan Sezer, 11 Eylül 2021 tarihi itibariyle de AFAD Başkanlığına atandı.

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2021 06:46
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAFADValiYunus Sezer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.